Екстремальним подоланням пагорбу перевірили ходові можливості нової ТЗМ-360 «Нептун»

08.02.2022 0 By NS.Writer

Машини першого серійного дивізіону РК-360МЦ «Нептун», замовленого Міністерством оборони України на потреби ЗСУ, продовжують ходові випробування в зимових умовах, пише defence-ua.com.

Нова ТЗМ-360 “Нептун” під час екстремального подолання пагорбу на полігоні

На одному з українських полігонів триває тестування нової спецтехніки на шасі Tatra, яка входить до складу першого серійного дивізіону мобільного берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Нещодавно випробувальна команда перевірила ходові можливості нової транспортно-заряджаючої машини ТЗМ-360 під час подолання невеликого пагорбу.

Попри зимові умови, бездоріжжя й крутий кут підйому та спуску, нова ТЗМ (без вантажу) на шасі Tatra T 815 8×8 впевнено пройшла цей тест, що можна побачити на відео з різних ракурсів (зокрема й з кабіни машини), довівши високі ходові якості обраної для «Нептуна» платформи.

Нова ТЗМ-360 «Нептун» під час зимових польових ходових випробувань

Нагадаємо, співвиконавцем ДККБ «Луч» у роботах з інтеграції українського протикорабельного комплексу на чеське шасі є приватна компанія СКТБ Корпорація «УкрІннМаш». У 2021 році приватники успішно виконали схоже замовлення зі створення двох мобільних багатофункціональних РЛС «Мінерал-У» на платформі Tatra 8×8.

ТЗМ-360 «Нептун» на шасі Tatra на відмінно впоралась з подоланням важкої перешкоди

Як повідомлялося раніше, перший замовлений Міноборони України наприкінці 2020 року дивізіон (у складі 19 спецмашин на шасі Tatra) берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун» за планом має бути готовим до кінця першого кварталу поточного року.

Серійна пускова установка УСПУ-360 «Нептун» на шасі Tatra T 815 8×8 на зимових випробуваннях у січні 2022 року в бойовому положенні

На сьогодні всі складові серійного комплексу проходять перевірку ходових властивостей та працездатності інших систем. Так, нещодавно з’явилось відео тестування гідравліки та аутригерів (постановка та вихід з бойового положення) в зимових польових умовах пускової установки УСПУ-360 «Нептун».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: