Екс-глава ЦРУ: Трамп ризикує стати винним у нападі на США, пропускаючи інструктажі

15.12.2016 0 By Chilli.Pepper

При черговому нападі на США звинуватять Трампа, якщо він ігноруватиме дані розвідки, повідомляє reuters.

Колишній директор Центрального розвідувального управління Леон Панетта чекає початку третіх і заключних дебатів між номінальним президентом США республіканцем Дональдом Трампом і кандидатом від демократів Хілларі Клінтон в UNLV в Лас – Вегасі, штат Невада, США, 19 жовтня 2016 р REUTERS / Рік Вілкінг

 

Колишній директор ЦРУ Леон Панетта заявив у середу, що обраний президент Дональд Трамп ризикує бути звинуваченим після будь-якого потенційного нападу на Сполучені Штати, якщо він відмовлятиметься надалі приймати більш регулярні брифінги розвідки.

Американські чиновники розповіли Агентству Рейтер, що Трамп отримує в середньому один президентський брифінг розвідки в тиждень – набагато менше, ніж більшість його недавніх попередників – але що його заступник Майк Пенс отримує брифінги приблизно шість днів на тиждень.

Панетта, колишній конгресмен-демократ, який служив в якості директора ЦРУ і міністра оборони в перший термін президента Барака Обами, розповів Форуму Арабської стратегії, конференції, організованої урядом Дубая, про те що антипатія Трампа “не може тривати”.

“Я бачив президентів, які задають питання про те, чи піддаються ці розвідданні перевірці, які джерела використані для цієї розвідки, але я ніколи не бачив такого президента, який казав: “Я не хочу, ці матеріали”, сказав Панетта.

“Якщо ми потерпимо ще один напад і співробітники розвідки матимуть показання або інформацію щодо цього нападу, а президент не захотів слухати, з будь-якої причини, то відповідальність за цей напад впадате на президента”.

В інтерв’ю Fox News в неділю, Трамп сказав, що він знайшов розвідувальні брифінгі повторюваними і що він вже зрозумів потенційні загрози.

“Ви знаєте, я розумна людина. Мені не можна говорити одне і те ж в одних і тих же слвах, кожен день протягом наступних восьми років”, сказав Трамп.

Панетта сказав, що Трамп повинен врахувати точку зору американських спецслужб про те, що Росія втрутилася в президентські вибори за допомогою кібератак.

“Коли справа доходить до російського втручання в нашу останню кампанію 17 розвідувальних агенцій погоджуються, що Росія залучена в дані зусилля. Я думаю, що президент досяг би успіху, якби сказав, що ми повинні дізнатися, якою була роль Росії, і ми повинні досліджувати її і гарантувати, що цього ніколи не відбувається знову “.

ЦРУ за повідомленнями, вважає російське хакерство було спрямованим на підтримку кандидатури Трампа – оцінку не поділяють ФБР, яке поряд з іншими установами США зробили висновок, що російські кібератаки були націлені, як правило, на зрив виборів.

Трамп назвав оцінку ЦРУ “безглуздою”, а Росія заперечує втручання у вибори.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: