Екологічні сонячні теплові колектори у Шотландському кампусі Данді

14.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Едінбургський стартап SolarisKit, що займається розробкою чистих технологій, повинен створити виробниче приміщення у новому кампусі “низького вмісту вуглецю” Данді, в Шотландії.


SolarisKit приєднується до нової програми прискорювача в Інноваційному парку Michelin Scotland (MSIP) для розширення виробництва технологій збору сонячної теплової енергії. Ще одна мета – пришвидшити виробництво свого плаского сонячного теплового колектора, повідомляє scottishconstructionnow.com.

У січні фірма переїде до MSIP, щоб створити нову конвеєрну лінію для побудови своїх колекторів, яка, за словами представників стартапу, забезпечить “доступні системи гарячого водопостачання та чисту енергію для шотландських будинків”.

Коментуючи установку в Данді, Фейсал Гані, засновник і генеральний директор SolarisKit, сказав: “Ми плануємо встановити нову виробничу складальну лінію до кінця січня для виробництва першої партії з 100 плоских сонячних теплових блоків, призначених для випробувань у рамках проекту, який ми реалізуємо в Руанді, щоб продемонструвати екологічні та соціально-економічні наслідки, які досягаються від поставки доступною чистої енергії”.

Фейсал Гані, фундатор та СЕО стартапу, з пласкими сонячними тепловими колекторами SolarisKit

“Щоб підготуватися до цього, ми в даний час інвестуємо в обладнання і виробниче устаткування. У перший рік виробництва ми плануємо найняти вісім чоловік, збільшивши чисельність персоналу вдвічі за наступні два роки”.

Сонячний колектор SolarisKit перетворює сонячне світло в гарячу воду для «задоволення потреб більшості будинків або підприємств» із потенціалом економії витрат на електроенергію до 70%. До 2025 року SolarisKit сподівається встановити більше 90 000 колекторів, щорічно скорочуючи викиди вуглецю більш ніж на 27 мільйонів кілограм.

До речі, вітчизняний сонячний тепловий колектор, що ефективно працює при будь-якій температурі (навіть зимою), можна придбати на сайті prel.prom.ua.

Грейг Кулл, генеральний директор MSIP, сказав: “SolarisKit – це цікава починаюча компанія з величезним потенціалом зростання. Його сонячна технологія – ще один приклад того, як нова компанія вносить свій внесок у реалізацію амбітних планів зі зміни клімату по всьому світу, забезпечуючи вуглецево-нейтральне економічне зростання”.

“SolarisKit не тільки добре вписується у рамки амбіцій MSIP, але і його ідеал створення інклюзивних місць для проживання людей надзвичайно відповідає нашому власному. Ми віримо в його місію з надання доступних систем гарячого водопостачання і чистої енергії для тих, хто живе в країнах, що розвиваються, і будемо підтримувати SolarisKit, наскільки це можливо”.

“Ми були раді вітати SolarisKit в нашій першій програмі Accelerator на початку цього року, а сьогодні раді вітати їх в якості орендаря MSIP”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: