Дженерал Електрик будує першу офшорну вітрову електростанцію з турбінами, вдвічі вищими, ніж статуя Свободи

20.08.2016 0 By Chilli.Pepper

США використовує вражаючу кількість енергії: близько 97 квадрильйонів BTU (британська термічна одиниця), або близько 18% від загального споживання енергії в світі.

І попит буде тільки збільшуватися з часом, повідомляє businessinsider.com.

Інсталяція Block Island Wind Farm, біля узбережжя штату Род-Айленд.

 

Велика частина енергії, яку країна створює – і живить будинки Америки, Інтернет, і міську інфраструктуру – походить від викопних видів палива, які також не є поновлюваними і стабільними.

Можливе рішення? Вітрові електростанції.

GE (Дженерал Електрик) і Deepwater Wind, розробник морських турбін, встановили п’ять масивних вітрових турбін в середині Атлантичного океану. Вони складають першу морську вітрову ферму в Північній Америці, що зветься Block Island Wind Farm.

Останні кілька тижнів, команди працювали, щоб встановити турбіни у 30 милях від узбережжя штату Род-Айленд, і, як очікується, завершать до кінця серпня 2016 року. Ферма буде функціонувати в повному обсязі в листопаді 2016 року.

Перевірте це.

Block Island Вітряна ферма буде генерувати 30 мегават енергії, яка є сумою, необхідною для живлення кожного будинку на Block Island, повідомляє Ерік Crucerey, керівник проекту ферми, Business Insider. Вона буде випромінювати приблизно на 40 тисяч тонн менше парникових газів на рік, ніж викопні види палива, які виробляють таку ж кількість енергії. Це рівнозначно відмові від 150 000 автомобілів.

Потенціал для офшорної вітрової енергії в США є вагомим. Якщо вони забудують весь доступний простір океану, вітри у прибережних водах можуть забезпечити більше 4000 гігават на рік. Це більш ніж в чотири рази струму річного обсягу виробництва електроенергії в країні.

Мілководдя Шерінгема офшорна вітряна електростанція під Норфолком, Англія.

 

Офшорні турбіни мають на багато більше переваг ніж наземні. Вітри, як правило, дмуть сильніше і послідовніше в океані, який допомагає офшорним турбінам генерувати більше енергії.

Офшорні турбіни також може бути більшими, ніж наземні турбіни, що дозволяє їм виробляти більше енергії із плином довшого часу.

Вітряна ферма Belwind біля Остенде, Бельгія.

Щоб перетворити цю силу в корисну енергію, леза захоплюють вітер і переносять його на генератор турбіни, який створює електрику з руху. Електрика проходить через кабелі, заховані під морським дном на берегову станцію. Там, потужність може текти в електромережу.

Кожна турбіна Block Island може генерувати 6 мегават енергії протягом свого життєвого циклу – досить для живлення 5000 будинків. Кожна турбіна виробляє на 21 000 тонн менше СО2, ніж викопні види палива для виробництва такої ж кількості енергії.

Crucerey каже, що кожна 400-тонна гондола (генератор турбіни) має розмір шкільного автобуса. Від основи до кінчика 27-тонного леза турбіни довжина в два рази перевищує висоту статуї Свободи.

Гондола на виробничому об’єкті компанії GE в Іспанії.

 

Встановлення Block Island турбін на морській ділянці було дуже складною задачею, говорить він.

Для переміщення ножів LM Wind Power, які прийшли з Данії, команда використовувала спеціальні причепи для тракторів, які можуть витримати вагу. Ось один тягнучий лезо на датському шосе:

Якщо дороги були занадто складними, команда повинна була прокласти нові.

Гондоли були зроблені на об’єкті GE в Санкт Назер, Франція, а потім відправлені через Атлантичний океан в Род-Айленд на кораблі.

Щоб уникнути пошкодження від важких хвиль, гондоли їхали на підвищенні, щоб вода могла пройти під ним замість того, щоб врізатися в них.

Білі вежі турбін надходили вантажним кораблем з Авилесу Іспанії. Це судно також доставило всі частини до кінцевої ділянки.

На платформі знятій за 30 миль від узбережжя, 800-тонні жовті крани розташували леза і гондоли на вежі. Корабель, який ніс всі частини, підняли над водою.

Турбіни, які будуть знаходитись на жовтих основах, будуть повністю побудовані до кінця серпня 2016 року.

США відстає від Азії і Європи у поновлюваних джерелах енергії, каже Crucerey. У той час як досі є тільки п’ять турбін на новому Block Island Wind Farm, це може свідчити про важливу віху для галузі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: