«Другого Іловайську не буде!»

24.08.2015 0 By Chilli.Pepper

Piccy.info - Free Image Hosting

Коли молоді новобранці армії Ізраїлю здійснюють марш-кидок до Масади, то по його завершенню кожен промовляє: «Вдруге Масада не впаде».

В 70-х роках н.е. армія римлян обложила залишки повстанців у неприступній гірській фортеці Масада. Штурми і облога тривали довгих три роки. Коли тисячі рабів римлян насипали штучні гори-підходи до фортеці, оборонці, яких налічувалося менше тисячі разом з жінками та дітьми, зрозуміли, що наступного штурму вони вже не стримають. Сикарії вирішили відхилити вкотре пропозицію загарбників здатися. Після наради чоловіки самостійно вбили членів своїх сімей. Десять, окремо визначених жеребом, вбили решту чоловіків. Далі жереб визначав інших, поки не загинув останній захисник, що перед смертю підпалив фортецю.

Масада

Коли римляни увійшли до міста-фортеці, вони не виявили жодного, хто б здався.

Минуло два тисячоліття, але спогад про подвиг і незламність захисників Масади продовжує зміцнювати дух воїнів Ізраїлю, цієї маленької але великої країни.

«Другого Іловайську не буде» – такою має стати головна настанова українського війська. Цей наказ має викарбуватися в нових образах України. Він повинен стати беззастережним аргументом формування майбутньої української політики, скільки б років не минуло.

А ми пам’ятатимемо вічно.

        ткач Валентин Ткач

         24.08.15


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: