ДПСУ отримає ще 36 безпілотників до кінця року

19.12.2021 0 By NS.Writer

Ці розвідувальні дрони входять до складу великого замовлення з 20 комплексів (60 БПЛА), частину якого вже було отримано прикордонниками, пише defence-ua.com.

Безпілотні комплекси DJI Matrice 300 отримані ДПСУ в рамках ДОЗ наприкінці 2021 року / Фото: ДПСУ

Державної прикордонної служби України отримала чергові вісім комплексів (24 дрони) з найсучаснішим моніторинговим обладнанням.

Наразі, згідно з повідомленням прес-служби ДПСУ, комісія здійснює приймання від постачальника комплексів безпілотних літальних апаратів.

Крім цього, до кінця поточного року прикордонники мають отримати ще 12 комплексів (36 БПЛА). Всі ці дрони постачаються в рамках великого замовлення, вартістю у майже 50 млн гривень.

«Дані комплекси призначені для здійснення повітряного моніторингу з метою виявлення порушників на віддалених та важкодоступних ділянках державного кордону, здійснення фото та відеофіксації виявлених правопорушень, оперативного реагування на зміни обстановки, а також зменшення навантаження на особовий склад», — зазначив начальник інженерно-авіаційної служби безпілотних авіаційних систем авіаційного управління Адміністрації Держприкордонслужби України Андрій Коваленко.

Безпілотні апарати типу мультикоптер DJI Matrice 300 RTK, ймовірно отримані ДПСУ в рамках контракту від 20 вересня 2021 року з компанією «КВАДРО.ЮА». За умовами цього договору, 20 комплексів БПЛА в рамках виконання ДОЗ- 2021 мають бути поставлені до 24 грудня цього року.

Ці дрони, мають кілька спецпідвісів, до складу яких входять лазерний далекомір та дві денні камери (в одному з варіантів ще й тепловізор), що дозволяє використовуватися безпілотники в радіусі до 15 км від оператора як вдень, так і вночі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: