ДП «Антонов» працює над аналогом БПЛА Akinci

18.05.2021 0 By NS.Writer

Державне підприємство «Антонов» працює над аналогом БПЛА Akinci розробки турецької компанії Baykar.

Проєкт стратегічного БПЛА від ДП «Антонов»

Про це пише mil.in.ua з посиланням на АрміяInform.

На першому етапі держпідприємство разом із підприємствами-кооперантами розробляють ескізний проєкт та представляють його потенційному замовнику та інвестору.

На ДП «АНТОНОВ» виготовлятимуть платформу, яка складатиметься з фюзеляжу, крила, оперення, шасі та двигуна — АІ-450, що серійно виготовляється ДП «Івченко-Прогрес».

«Своєю чергою, маючи двигун та платформу, на БпАК є можливість встановити бортове та наземне радіоелектронне обладнання, таке як: пілотажно-навігаційне, радіозв’язне, розвідувальне, ударне та інше. Це буде доручено здійснити відповідним профільним підприємствам, що задіяні в кооперації», — коментують у інформагенції Міністерства оборони.

У разі схвалення ескізного проєкту буде здійснено наступний етап: випуск робочих креслень та виготовлення БпАК для подальших льотних та наземних випробувань.

Ще у 2018 році Державне підприємство «Антонов» представило макет стратегічного безпілотного літального апарату на Міжнародному авіакосмічному салоні «АВІАСВІТ — ХХІ».

Подібні безпілотні літальні апарати призначені для патрулювання, розвідки, спостереження, здійснення вогневої підтримки наземних сил, а також у цивільних цілях.

Заявлені технічні характеристики:

Довжина: 13,09 метрів

Розмах крила: 24,63 метрів

Висота: 4,45 метрів

Злітна маса: 6000 кг

Максимальна вага цільового навантаження: 1400 кг

Максимальний запас пального: 2700 кг

Тривалість робочого польоту на крейсерській висоті заявлялась у 24 години.

Турецький безпілотний літальний апарат з аналогічним двигуном розробки ДП «Івченко-Прогрес» так само розпочали розробляти у 2018 році, 21 вересня 2019 року вже показаний перший прототип, а перший політ здійснив 6 грудня 2019 року. Наразі тривають подальші випробування літального апарату.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: