ДОЗ виконується: Міноборони укладає договори і своєчасно платить

21.09.2021 0 By NS.Writer

Станом на 18 вересня Міністерство оборони України розмістило 84,5% від річного обсягу замовлень на виконання робіт, послуг, купівлю зразків озброєння і військової техніки Державного оборонного замовлення-2021, заявив заступник Міністра оборони України Олександр Носов, пише mil.gov.ua.

ns(1)

Він закликав окремих політиків і представників медіа сфери припинити огульно і безпідставно звинувачувати оборонне відомство нібито у невиконанні ДОЗ.

«Міноборони укладає договори, контракти, авансує та своєчасно сплачує по взятих зобов’язаннях. Аби вийти на 100% показник виконання ДОЗ, є ще 3 місяці цього року для укладання контрактів (договорів)», — зазначив Олександр Носов.

Заступник Міністра звернув увагу, що часом від виконавців замовлень у рамках ДОЗ лунають публічні закиди на адресу Міноборони у тому, що деякі підприємства-підрядники несвоєчасно поставляють продукцію для Збройних сил України. Такі звинувачення необґрунтовано тиражуються медіа та підхоплюються окремими політиками.

«Держоборонзамовлення — це величезні бюджетні кошти, на освоєння яких претендують підприємства різних форм власності. Міноборони не робить жодних винятків чи преференцій, а дає можливість виробникам і постачальникам чесно конкурувати. Тому, закликаю не втягувати відомство у боротьбу, а пропонувати якісну та привабливу продукцію для потреб Збройних Сил», — наголосив Олександр Носов.

За його словами, якщо з вини контрагентів зривається поставка, не виконуються замовлення у визначені терміни, Міноборони в межах чинного законодавства намагається впливати на таких несумлінних постачальників і виробників.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: