Дослідники намагаються «реанімувати» труп за допомогою стовбурових клітин

02.06.2017 0 By Chilli.Pepper

Що може статися найгірше? Зомбі, ось що, відповідає engadget.

20th Century Fox – Принцеса Наречена

 

Смерть мозку більше не може бути довічним ув’язненням, якщо один біомедичний стартап у Філадельфією досягне своєї мети. Компанія, Bioquark планує провести дослідження в цьому році, щоб побачити, чи поєднання стовбурових клітин і ін’єкцій білковими сумішами, електростимуляціїї нерва і лазерна терапія можуть змінити ефекти нещодавньої смерті мозку. Вони в буквальному сенсі намагаються повернути людей з мертвих.

«Ми стверджуємо, що немає жодної чудодійної кулі для цього, тому починати з однієї чарівної кулі не має сенсу. Тому ми повинні притримуватись іншого підходу», сказав генеральний директор Bioquark, Іра Пастор.

Як Пастор казав “Вашингтон пост” в минулому році, він не вважає, що смерть мозку обов’язково постійний стан, у певній мірі, для початку. Це цілком може бути виліковним, стверджував він, якщо пацієнту вводять правильне поєднання стимулів, починаючи від стовбурових клітин до магнітних полів.

Процес реанімації не буде швидким, зрештою. По-перше, недавно померла людина повинна отримати ін’єкцію стовбурових клітин, отриманих з їх власної крові. Потім лікарі будуть вводити власну пептидную суміш під назвою BQ-A в хребет пацієнта. Ця сироватка повинна допомогти виростити нейрони, які були пошкоджені після смерті. Нарешті, пацієнт проходитиме 15 днів електричної стимуляції нерва і транскраніальної лазерної терапії, щоб спровокувати утворення нових нейронів. В ході експеременту, дослідники будуть спиратися на ЕЕГ сканування для моніторингу діяльності мозку пацієнтів.

Це не перший раз, коли Bioquark спробував провести таке дослідження. У квітні минулого року компанія запустила майже ідентичне дослідження в Рудрапурі, Індія. Проте, жоден пацієнт не надійшов і дослідження завершилося закриттям у листопаді індійським урядом з питань оформлення із Генеральним контролером наркотиків Індії. Повідомляється, що Bioquark наближається до угоди з неназваною латиноамериканською країною, щоб провести нове випробування пізніше в цьому році.

Чи буде лікування дійсно працювати, це зовсім інша справа. Bioquark визнає, що вони фактично ніколи не тестували режим, навіть на тваринах, а також різні складові лікування ніколи не самі були застосовані при смерті мозку. Вони продемонстрували певні обіцянки в подібних випадках, таких як інсульт, пошкодження головного мозку і кома але ніколи в реальності до “Лазаревого” трупа.

«Я думаю, що [чиємь оживання] технічно стане дивом», сказав доктор Чарльз Кокс, педіатричний хірург в Університеті Техасу Наукового центру здоров’я в Х’юстоні для Stat News . «Я думаю, що Папа технічно назвав би це чудом».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: