Докапіталізація «Експортно-кредитного агентства» склала 2 млрд гривень

07.01.2021 0 By NS.Writer

У 2020 році було переформатовано діяльність «Експортно-кредитного агентства». Зокрема, було збільшено статутний капітал товариства до 2 млрд грн, сформовано портфель потенційних клієнтів на загальну суму $250 млн та укладено перші страхові контракти.

Як пише agravery.com, про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«Це дає можливість українським підприємцям запропонувати стандартний набір, які можуть очікувати підприємства у Європі, США або Канаді», — розповів Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За словами міністра, відбулось покращення сальдо зовнішньоторговельного балансу. За підсумками 10 місяців 2020 року сальдо торгівлі товарами є негативним у сумі $3,4 млрд, але покращилось у 2,5 рази (+$5,1 млрд) порівняно з аналогічними періодом минулого року.

«Також призупинилось скорочення темпів експорту. За підсумками 7 місяців 2020 року експорт товарів знизився на 7,4% (максимальне значення протягом звітного року), то за 10 місяців 2020 року — на 4,8%. В імпорті товарів поки що також зберігається негативна динаміка. У січні-жовтні імпорт товарів до України скоротився на 14,3% проти 14,7% за підсумками 7 місяців поточного року», — підкреслив урядовець.

Ігор Петрашко наголошує, що як і прогнозувалося, фіксується поступове відновлення експорту у четвертому кварталі 2020 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: