До України можуть прибути канадські винищувачі CF-18 з Румунії

30.11.2021 0 By NS.Writer

Уряд Канади розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі агресивної активності Росії на кордоні. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на джерела канадської газети The Globe and Mail.

Винищувач CF-18 Повітряних сил Канади. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними двох джерел видання, нещодавно призначена на посаду міністра національної оборони Канади Аніта Ананд розглядає можливість зміцнення військового контингенту в Україні.

Один з них — направлення кількох сотень канадських військовослужбовців.

Також канадський уряд вивчає варіант перекидання в Україну з Румунії своїх винищувачів CF-18, а також направлення до Чорного моря бойового корабля Військово-морських сил Канади.

Раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня — початку лютого.

При цьому, міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Також, перший віцеспікер Олександр Корнієнко пояснив, що робитиме парламент у разі російського вторгнення.

Нагадаємо, канадські Збройні сили з 2015 року проводять навчання солдатів та офіцерів української армії на Яворівському полігоні у Львівській області.

До складу місії входять приблизно 200 канадських військових. У березні 2019 року уряд Канади ухвалив рішення про продовження місії в Україні до весни 2022 року.

CF-18 — багатоцільовий винищувач Королівських військово-повітряних сил Канади, розроблений на базі американського винищувача-бомбардувальника F/A-18 Hornet.

У вересні 2021 року канадські винищувачі CF-18 були долучені до багатонаціональних навчань «Rapid Trident-2021», що проходили в Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: