До проведення тренінгів залучатиметься «Скандинавський центр з питань гендеру у військових операціях»

11.07.2021 0 By NS.Writer

У Києві відбулась зустріч директора Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назіма Агаєва з головою офісу ООН «Жінки в Україні» Ерікою Квапіловою, пише armyinform.com.ua.

Під час зустрічі обидві сторони обговорили актуальні питання співробітництва, зокрема щодо забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків у структурних підрозділах Міністерства оборони України та Збройних Силах України.

‒ Міноборони активно працює над зміцненням потенціалу та розбудовою ефективного механізму забезпечення гендерної рівності. Це, до слова, дозволить підвищити загальну спроможність структур сектора оборони, ‒ відзначив Назім Агаєв.

Він запропоновав проводити тренінги з підвищення гендерної компетентності особового складу регулярно, на постійній основі та залучати як тренерів представників вітчизняного оборонного відомства.

Зі свого боку пані Еріка Квапілова підтримала цю ініціативу та запропонувала залучити до вказаного процесу «Скандинавський центр з питань гендеру у військових операціях» (Nordic Centre for Gender in Military Operation — Стокгольм, Швеція).

Ця ініціатива, до речі, дозволить більш детальніше ознайомитись українським слухачам із досвідом забезпечення принципу гендерної рівності у Збройних Силах країн-членів НАТО.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому за дорученням заступника Міністра оборони України Ігоря Старобінського Департаментом соціального та гуманітарного забезпечення вітчизняного оборонного відомства за підтримки структури ООН «Жінки в Україні» та фінансування Уряду Швеції було організовано онлайн-тренінги з розвитку потенціалу радників і радниць з гендерних питань Міністерства оборони та Збройних Сил України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: