До підготовки НГУ долучились американські інструктори

12.04.2021 0 By NS.Writer

У Національній гвардії України розпочалися курси за участі інструкторів зі Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу НГУ.

Так, у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів, що в селі Старе на Київщині, розпочали свою роботу інструктори Сполучених Штатів Америки.

Ця співпраця відбувається в рамках реалізації проєкту «Удосконалення можливостей підготовки підрозділів Національної гвардії України» (LOE5), що фінансується Глобальним резервним фондом безпеки (GSCF) через Міністерство оборони США.

«Ці курси є першим етапом реалізації практичної фази проєкту LOE5 та співпраці з американськими колегами в рамках угод між Урядом України та Урядом США. Вони важливі для нашого спільного з міжнародними партнерами прагнення створити системний підхід у плануванні та проведенні колективної підготовки підрозділів Національної гвардії для її наближення до стандартів НАТО», — зазначив на відкритті курсу тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України полковник Костянтин Плетко.

У рамках реалізації проєкту LOE5, зокрема, розпочався курс «Управління підготовкою підрозділів» для офіцерів Головного управління, заступників начальників територіальних управлінь Національної гвардії, військових частин оперативного призначення і прямого підпорядкування.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковника Володимира Грабчака практична фаза реалізації цього проєкту планувалась на початок 2020 року, але у зв’язку зі світовою пандемією коронавірусу була відтермінована.

Проєктом LOE5 передбачено проведення навчальних заходів (курсів) з метою розвитку системи колективної підготовки у Нацгвардії, а також розбудову інфраструктури Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів (за співфінансування Національної гвардії України).

«Цей проєкт є довгостроковим та буде реалізовуватись впродовж трьох років. По його завершенні ми очікуємо мати удосконалену дієву систему колективної підготовки у Національній гвардії України, що буде взаємосумісною із системою підготовки підрозділів країн-членів і партнерів НАТО. Ми щиро дякуємо американським колегам, які попри карантинні обмеження розпочали перші курси підготовки», — наголосив він.

До складу мобільної тренувальної групи Сполучених Штатів Америки ввійшли армійці у відставці, які мають, як бойовий досвід, так і досвід у плануванні та проведенні колективної підготовки.

«Я радий, що ми розпочали цей проєкт у Міжнародному центрі у селі Старе. До його реалізації була залучена мобільна тренувальна група від Сполучених Штатів Америки. Завдяки вивченню процесу управління підготовкою підрозділів та програми розвитку навчальних центрів ми очікуємо, що Національна гвардія зможе покращити свої спроможності і готовність підрозділів та інституціоналізувати системний підхід до підготовки», — сказав на початку курсів представник Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) Відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні майор Гарі Квош.

Варто згадати, що щоденно підрозділи Національної гвардії України в районі проведення ООС гарантують безпеку громадян, перевіряють транспортні засоби, документи та звіряють інформацію з базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, а також — для виявлення осіб, які порушили закони України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: