Для змістовного життя запитайте себе, кого б ви привезли на віддалений острів

20.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Як філософ та психологічний дослідник, що спеціалізується на сенсі життя, доктор Френк Мартела постійно ставить питання про те, як зробити своє життя більш значущим. Зрозуміло, що це непросте запитання, але у нього є пропозиція щодо міркування, яка може допомогти — запитайте себе, кого б ви взяли з собою на віддалений острів? Далі що із цим робити і як це може допомогти, за повідомленням lifehacker.com.

Які люди у вашому житті надають йому сенсу?

За словами Мартели, знайти сенс життя насправді досить просто: мова йде про те, як зробити себе виразним для інших людей. Ось як він пише про це у статті для TED (жирним його слова):

Ваше життя стає для вас значущим, коли ви маєте значення для інших людей: допомагаючи другові, поділившись особливим моментом із кимось, кого любите, або спілкуючись із доброзичливим філософом, придбавши йому дуже потрібне пиво.

Тоді, коли ми відчуваємо, що наше життя має значення для інших людей, ми можемо побачити цінність у своєму власному житті. Всесвіт може мовчати, але наші друзі та родина, колеги та громада наповнюють наше життя своїми голосами, енергією та життєвою силою.

Також Ви можете потішити близьку людину приємним подарунком зі сайту Cedra, де безліч подарункових наборів чудової постільної білизни та багато інших текстильних цікавинок.

Вправа віддалений острів

Щоб дізнатись, які люди у вашому житті надають йому сенс, Мартела пропонує записати імена людей (як, наприклад, тих, кого ви насправді знаєте і маєте певні стосунки), яких би ви відвезли на віддалений острів або у подорож на вітрильнику, що триватиме кілька місяців. Якщо вам потрібні певні вказівки, як це зробити, ось що він говорить (знову ж таки, жирним — його):

Поміркуйте самі: кого б Ви привезли? Чи можете ви визначити людей, які для вас справді важливі і з якими сам факт спільного існування є джерелом життєвої сили та сенсу?

Визначивши їх, подумайте, скільки часу та енергії ви присвячуєте їм.

Крім того, подумайте про свою взаємодію з ними: Чи були ви справжніми та правдивими з ними, із собою?

За словами Мартели, осмислене і добре прожите життя означає, що у вашому житті є кілька людей, яким ви можете щиро довіряти, піклуватися про них і любити їх.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: