Для виробників з України цьогоріч відкрили 11 експортних ринків

03.07.2021 0 By NS.Writer

За шість місяців 2021 року для українських виробників відкрито 11 експортних ринків — це майже стільки ж, як за весь попередній 2020-ий, коли було відкрито 12 експортних ринків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, з початку 2021 року для українських виробників молока та молочних продуктів були відкриті ринки Лівану, Японії, Аргентини, Лівії та Кувейту. Для виробників переробленого тваринного білка відкрився ринок Сербії, для виробників столових яєць — ринок Ефіопії. Литва відкрила ринок для експорту арахнідів для потреб захисту рослин. Із Словаччиною погоджено сертифікат здоров’я для імпорту живих равликів для розведення із України, із Йорданією та Кувейтом — сертифікати на експорт дрібної рогатої худоби.

Крім того, зауважили в Держпродспоживслужбі, перепогоджено 63 форми сертифікатів на продукцію тваринного походження з країнами-членами СНД у зв’язку із виходом України з Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії.

Між Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Міністерством сільського господарства, лісництва і водних ресурсів Республіки Північна Македонія підписано Угоду про співробітництво у сфері карантину та захисту рослин, що має стати додатковим важелем для активізації торгівлі продуктами рослинного походження між країнами.

У березні 2021 року отримано визнання ЄС щодо зонування України до високопатогенного грипу птиці, відповідним рішенням відновлено експорт продукції птахівництва до ЄС. 28 травня відповідно до положень Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) Україна визнана вільною країною від грипу птиці.

За пів року забезпечено проведення двох аудитів — оцінки офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів та аудиту системи державного контролю за мікробіологічним забрудненням продуктів нетваринного походження, призначених для експорту до Європейського Союзу.

«Кожен новий ринок — це нові можливості для українського бізнесу. Сьогодні ми активно працюємо з країнами ЄС, з дуже перспективними країнами Азії та Африки. В роботі — ще близько ста експортних ринків, які планується відкрити для українських виробників», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: