Для тральщиків Sandown почали формувати екіпажі

23.11.2021 0 By NS.Writer

Військово-Морські Сили ЗС України почали формування екіпажів для тральщиків Sandown, які передасть Велика Британія, про це інформує Мілітарний.

Мінний тральщик класу Sandown Королівського Флоту Великобританії, фото – Вікіпедія

У Вербувальному центрі ВМС ЗС України розпочинається відбір кандидатів з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб рядового та старшинського складу на тральщиках-шукачах мін типу Sandown. Судна заплановані до передачі Україні зі складу Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

Перевага для проходження служби за контрактом, надається кандидатам віком до 40 років із знанням англійської мови. Проте зазначається, що рішення стосовно кандидатів приймаються індивідуально, в залежності від рівня підготовки.

Після формування екіпажів передбачено курс мовної підготовки та направлення на навчання до Великої Британії.

Грошове забезпечення складає: рядовий склад — від 11 200 грн.; старшинський склад — від 12 000 грн.

За детальною інформацією звертайтеся до відділу персоналу військової частини А0437 та до Вербувального центру ВМС ЗС України в месенджері на сторінку центру у Facebook, або за телефонам: 0970411755; 0954300796; 0680714092.

Sandown

Нагадуємо, що Військово-Морські Сили ЗС України отримають два тральщики-шукачі мін класу Sandown, які передадуть зі складу ВМФ Великої Британії. Кораблі надійдуть до складу національного флоту після «повної їх ревізії, ремонту, модернізації, додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС ЗС України».

Домовленість зафіксували у Меморандумі про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-Морськими Силами України. Для потреб національного флоту придбають протимінні кораблі типу Sandown, що увійшли до складу флоту у період з 1989 по 2001 роки.

Короткі технічні характеристики кораблів:

Водотоннажність: 450 тонн (повна)

Довжина: 52,6 метрів

Ширина: 10,5 метрів

Осадка: 2,4 метрів

Швидкість:

• до 13 вузлів на дизельній силовій усновці

• до 6,5 вузлів на електричній

Екіпаж: 34 осіб

Озброєння: 30-мм бойовий модуль та три кулемета калібром 12,7 мм

Спеціальне обладнання: автоматизована система управління протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS

Тральщики HMS Ramsey та HMS Blyth Фото: Twitter/NavyLookout

В Лондоні, у листопаді, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на будівництво восьми ракетних катерів, придбання двох тральщиків і створення двох морських баз.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: