Для чого американська VistaPrint викупила українські проєкти Depositphotos, Crello, Bird In Flight

04.11.2021 0 By NS.Writer

Американська VistaPrint, що входить до складу публічної американської компанії Cimpress, викупила українські проєкти Depositphotos, Crello, Lightfield.Productions, Bird In Flight, WAS. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив СЕО Depositphotos Вадим Нехай, пише dev.ua.

VistaPrint — лідер індустрії, допомагає малому бізнесу в усьому світі повністю розкрити свій потенціал за рахунок партнерства в області дизайну, цифрових технологій і друку.

«Внаслідок угоди у Depositphotos і Crello (який змінить назву на VistaCreate), з’явиться істотно більше ресурсів, які будуть інвестовані в розвиток технологій, продукту, просування на ринках Північної Америки та Європи, вже сьогодні це можливість запропонувати свій продукт мільйонам клієнтів материнської компанії», — повідомив Нехай. Сума угоди, за даними ain.ua, $ 85 млн.

За його словами, для співробітників і консультантів компаній таке поглинання — необмежені можливості професійного, і кар’єрного зростання, можливість конкурувати на рівних з продуктами, які ще учора мали на порядок більше грошових ресурсів, можливість стати лідерами світового ринку.

Одночасно з оголошенням угоди, VistaPrint запускає новий батьківський бренд Vista — до складу якого увійшли VistaPrint, 99designs by Vista, Vista x Wix і VistaCreate (який всі ми знаємо, як Crello), пише Нехай. Ці сервіси дозволять Vista надавати власникам малого бізнесу комплексні рішення для онлайн- і офлайн-завдань на будь-якому етапі їх підприємницького шляху — від створення до масштабування бізнесу. Всі існуючі проєкти, за його словами, продовжать працювати.

Нехай вважає, що це одна зі знакових подій для української IT індустрії.

По-перше, за його словами, ця історія підтверджує, що українські компанії представляють великий інтерес для західних партнерів, а інвестиції в Україну доводить наявність можливостей виходу для інвесторів у майбутньому.

По-друге, на ринок зайшла нова, раніше не представлена в Україні публічна американська компанія — це і підвищення інвестиційної привабливості, і черговий знак для інших, що з Україною можна і потрібно співпрацювати, але більш важливо — створення безлічі нових робочих місць вже зараз.

Нехай продовжить керувати проєктами групи на новій посаді — віцепрезидента VistaCreate і Depositphotos.

«Ми не тільки не скорочуватимемо присутність в Україні, а й навпаки — в найближчих планах істотно масштабуватимемо українську команду — від R&D до маркетингу», — говорить він.

Засновник названих сервісів Дмитро Сергеєв пояснив, що злиття відбулося саме зараз, тому що Cimpress дає команді серйозні ресурси для того, щоб спробувати на рівних конкурувати на світовому ринку з кращими в індустрії. «З VС-інвесторами ми б такої підтримки так швидко не отримали. У поточній ситуації це складно. Така підтримка від Cimpress — це те, що лягло в основу прийняття рішення про злиття. Крім того, тепер можна офіційно оголосити — дуже серйозний інвестор зайшов в Україну, оскільки 90% всього зроблено нами в Україні», — написав він у Facebook.

Як розповів Сергеєв ain.ua, представники VistaPrint самі зв’язалися з керівництвом Depositphotos. «Переговори, due diligence й укладення угоди зайняли кілька місяців — майже все проходило віддалено. За весь цей час була тільки одна особиста зустріч: представники VistaPrint з Європи й США прилетіли до Києва. Операцію планували закрити до осені 2021 року, але через дозвіл в АМКУ це сталося пізніше, 1 жовтня 2021 року», — розповідає Сергєєв.

Для Depositphotos, за словами Сергеєва, угода відкриває нові перспективи, нові ринки та можливості, подвоєння штату найближчим часом.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: