Дизайн орігамі допомагає роботу піднимати крихкі й важкі предмети (відео)

18.03.2019 0 By Chilli.Pepper

Новий м’який робот-захоплювач може легко взяти яблуко, гумове каченя, електричну дриль й багато іншого, повідомляє sciencenews.

robotic gripper grabbing an apple

Легкий робот-захоплювач із вакуумним приводом може підбирати предмети різноманітних форм і розмірів, включаючи фрукти

 

Новий робот-захоплювач – це сильна “рука” з м’яким дотиком

Конусо-подібний затиск має каркас із силіконової гуми зі складним дизайном орігамі, загорнутим у герметичну, латексну гумову шкіру. Коли вакуум висмоктує повітря з захвату, шкіра стискається, змушуючи скелет орігамі деформуватися у вузьку воронку. Внутрішній зшитий грейферний шар і груба латексна шкіра допомагають утримувати об’єкти.

Шугуан Лі, робототехник з Гарвардського університету і Массачусетського технологічного інституту, і його колеги планують представити цей пристрій на Міжнародній конференції з робототехніки та автоматизації у Монреалі, у травні.

У лабораторних експериментах м’який захват підбирав предмети домашнього вжитку різних розмірів і форм, серед іншого, вдало чіпляючи смартфон і ручку кружки. На противагу, як жорсткі робототехнічні руки не мають спритності і можуть ламати делікатні предмети, цей гумовий затискач обережно працює з крихкими предметами, як от м’які фрукти і фужери.

І на відміну від інших м’яких робототехнічних рук, які намагаються підняти важкі вантажі, цей пристрій може піднімати до 12 кілограмів – більш ніж у 120 разів більше власної ваги. Ця здатність дозволила захоплювачу підняти електричну дриль і повну пляшку вина. Така універсальна захватна машина може одного разу запрацювати на заводській конвеєрній лінії або простягнути руку допомоги у домівці.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: