Дивізіону ВМС передадуть дослідний «Нептун» для навчання

22.03.2021 0 By NS.Writer

Дослідний ракетний комплекс РК-360МЦ «Нептун» передадуть для навчання ракетного дивізіону ВМС ЗС України.

Як пише mil.in.ua, про це сказав Міністр оборони Андрій Таран.

Дослідні компоненти українського берегового мобільного ракетного комплексу передадуть протягом березня 2021 року.

Як ми вже повідомляли, у Військово-Морських Силах Збройних Сил України вже сформований відповідний підрозділ.

— Це дійсно історична подія, адже завдяки спільній цілеспрямованій роботі оборонного відомства з підприємствами оборонно-промислового комплексу у найкоротші строки захист українського узбережжя набуває нових спроможностей. «Нептун» — це озброєння нового покоління для нас, нове слово в розвитку військової берегової оборони України. Наявність у складі Військово-Морських Сил РК-360МЦ збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив на обстановку в Азово-Чорноморському регіоні, — заявив Андрій Таран.

Діючі складові частини комплексу 360МЦ уже придатні до виконання бойових завдань у складі Військово-Морських Сил Збройних Сил України тому навчання на них наблизить термін набуття бойових спроможностей підрозділом.

Комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет тощо.

Андрій Таран зазначив, що ці перші дослідні зразки дозволять розпочати практичну підготовку розрахунків «Нептуна», які в подальшому нестимуть бойові чергування та обслуговуватимуть серійний ракетний комплекс 360МЦ у складі бойових військових частин.

Передача ж першого дивізіону ракетних комплексів до ВМС ЗС України запланована на кінець 2021 року.

Майбутні оператори берегового ракетного комплексу «Нептун» вже проходять навчання по роботі з автоматизованою системою ситуаційної обізнаності.

Офіцери 406-ої окремої артилерійської бригади, зараховані до новоствореного берегового ракетного дивізіону вивчали програмне забезпечення комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Мова йде про систему забезпечення ситуаційної обізнаності «Дельта». Це софт, який було розроблено волонтерами «Аеророзвідки» для потреб ЗСУ. Згодом система була інтегрована з «Нептуном».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: