Дев`ята планета існує, НАСА викладає докази

14.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Дев’ята планета існує і астрономи сповнені рішучості знайти її, згідно з новою заявою NASA.

Ілюстрація художника «Планета Дев’ять», світ, в 10 разів потужніший, ніж Земля, який може залишатися невідкритим в далекій зовнішньої сонячній системі.
Фото: Caltech / R. Hurt (IPAC)

 

Фактично, збільшення даних свідчить про те, що важко уявити нашу сонячну систему без невидимого світу, повідомляє livescience.

Припускається, що гіпотетична планета приблизно в 10 разів більш масивна, ніж Земля і розташована в темній, зовнішній межі Сонячної системи, приблизно в 20 разів далі від Сонця, ніж Нептун. Поки таємничий світ ще не знайдений, астрономи виявили ряд дивних особливостей нашої сонячної системи, які найкраще пояснюються наявністю дев’ятої планети, згідно із заявою НАСА.

«В даний час існує п’ять різних ліній спостережень, які свідчать про існування Планети Дев’ять», – сказав у заяві Костянтин Батигін, планетарний астрофізик Каліфорнійського технологічного інституту (Калтех) в Пасадені. «Якщо ви хочете відмовитися від цього пояснення і уявити собі, що Планета Дев’ять не існує, ви створюєте більше проблем, ніж ви вирішуєте. Раптово у вас з’являється п’ять різних головоломок і ви повинні придумати п’ять різних теорій, щоб пояснити їх».

У 2016 році Батигін і співавтор Майк Браун, астроном в Каліфорнійському технологічному інституті, опублікували працю, в якій досліджувалися еліптичні орбіти шести відомих об’єктів в поясі Койпера, віддалена область крижаних тіл, що простягається від Нептуна до міжзоряного простору. Їх результати показали, що всі об’єкти цього пояса Койпера мають еліптичні орбіти, які спрямовані в одному напрямку і нахиляються приблизно на 30 градусів «вниз» у порівнянні з площиною, в якій вісім офіційних планет оточують Сонце, згідно із заявою.

Використовуючи комп’ютерне моделювання сонячної системи з Дев’ятою Планетою, Батигін і Браун також показали, що повинно бути ще більше об’єктів, нахилених на 90 градусів щодо сонячної площині. Подальше дослідження показало, що вже відомо, що п’ять таких об’єктів відповідають цим параметрам, кажуть дослідники.

З того часу астрономи знайшли нові докази, які ще більше підтверджують існування дев’ятої планети. За допомогою Елізабет Бейлі, астрофізика і планетарного вченого в Калтесі, команда показала, що вплив Планети Дев’ять міг би нахилити планети нашої Сонячної системи, що пояснює, чому зона, в якій вісім основних планет обертаються навколо Сонця, нахилена на 6 градусів у порівнянні з екватором сонця.

«Протягом тривалих періодів часу Планета Дев’ять зробить прецессією [явище, при якому момент імпульсу тіла змінює свій напрям в просторі – Вікіпедія] або коливанням всю сонячну систему плоскою, як поверхня стола», – сказав Батигін в заяві.

Нарешті, дослідники демонструють, як присутність дев’ятої планети могла пояснити, чому орбіта об’єктів пояса Койпера в опозиції до напрямку всього іншого в Сонячній системі.

«Ніяка інша модель не може пояснити дивину цих орбіт з високим нахилом», – сказав Батигін в заяві. «Виявляється, що Планета Дев’ять забезпечує природний шлях для їх генерації. Ці об’єкти були відхилені від площини сонячної системи за допомогою Дев’ятої Планети, а потім розсіяні у внутрішню сторону Нептуном».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: