Детальна інструкція, як намайнити мільйон

04.02.2022 0 By NS.Writer

Ще кілька років тому добувати криптовалюту можна було на звичайному комп’ютері, але з плином часу складність видобутку збільшилася і зросла конкуренція. Це сприяло появі спеціального обладнання для видобутку цифрових валют. Користувачі використовують обчислювальну потужність комп’ютера для генерації нового блоку в блокчейні. Звичайно ж, майнінг-ферму можна купити на OLX або в інтернет-магазинах. Однак мало хто розбирається, як дійсно відбувається видобуток криптовалют і що для цього необхідно. У цій статті dev.ua покроково розбере кожен етап для початківця майнера про те, як створити майнінг-ферму.

Крок 1. Розподіл бюджету

Перед початком майнінгу потрібно грамотно визначитися зі стартовими вкладеннями й позначити для себе суму, яку ви готові витратити. Видобуток криптовалют є дуже витратним заняттям, і зараз для запуску майнінгу може знадобитися кілька тисяч доларів, а в окремих випадках — і того більше. При цьому витрати на електрику при активному майнінгу можуть перетворитися в пристойну суму.

Крім цього, обладнання для майнінгу теж є аж ніяк не дешевим, і майнер-новачку потрібно буде вкласти пристойну суму для ефективного видобутку. Вибір обладнання для майнінгу залежатиме від криптовалюти, яку ви плануєте майнити. Також належить вибрати просторе і провітрюване приміщення, або оснащене кондиціонерами, адже при майнінгу виробляється багато тепла. Якщо ви плануєте розмістити майнінгове обладнання в житловому будинку, то готуйтеся до візитів від сусідів: воно видає досить багато шуму.

Найпопулярнішим обладнанням для видобутку є ASIC, яке займається розшифровкою блокчейну і створенням нових блоків.

Крок 2. Вибір криптовалюти

Коли чітко сформований бюджет, можна переходити до вибору валюти, яку збираєтеся видобувати. Нині видобуток біткоїнів вимагає дуже великих вкладень і великої кількості обладнання. При цьому, часто прибуток не перекриває витрати й в результаті діяльність стає збитковою.

Крім біткоїна існує безліч інших перспективних монет, видобуток яких більш рентабельний. Але не варто забувати, що всі монети видобуваються по-різному і якщо ви добували біткоїни, а після вирішили почати добувати іншу валюту, то вам доведеться міняти обладнання.

На крипторинку існує багато проєктів, які можуть принести криптомайнеру високий прибуток. Також для ефективності майнінгу слід виводити здобуту криптовалюту в фіат або обмінювати на інші криптовалюти.

Більш детально ознайомитися з ринком криптовалют ви можете на криптобіржі токенізованих активів Currency.com. На торговій платформі представлено понад 2000 токенізованих активів: токенізовані валюти, криптовалюта, токенізовані акції, токенізовані облігації, токенізовані індекси, токенізовані сировинні ринки і токенізовані ETF.

Крок 3. «Криптогаманець»

Перед початком майнінгу початківцю необхідно завести свій криптогаманець. В епоху зародження блокчейн-індустрії всі криптогаманці були моновалютними, але зі збільшенням кількості альткоїнів з’явилися мультивалютні гаманці.

Офлайн-гаманець криптовалют є найбільш надійним для зберігання криптовалюти. Можна встановити локальний гаманець на ПК, не підключений до Інтернету, і зберігати на ньому свої цифрові активи, але це не дуже зручно, якщо виникне необхідність швидко виконати транзакцію.

Будь-який криптогаманець повинен мати досить високий рівень безпеки. Бажано зайти на офіційний сайт криптовалюти, яку ви вибираєте для тривалого зберігання, і ознайомитися зі списком рекомендованих програм.

Високим ступенем надійності володіють апаратні сейфи Trezor і Ledger, що мають спеціальну програму для захисту від зламу, але вони коштують досить дорого і мають обмежений термін експлуатації.

Якщо вам потрібен швидкий і надійний криптогаманець з хорошою репутацією, слід звернути увагу на TrustWallet, який є офіційним гаманцем криптобіржі Binance. Це мультивалютний гаманець, який підтримує всі основні блокчейни екосистеми Ethereum.

Крок 4. Вибір обладнання

Як вже було сказано вище, вибір відповідного обладнання є важливим фактором для видобутку криптовалюти. Напевно, найпростіше купити майнінг-ферму. Але це дорого і часто менш надійно, якби ви зібрали її самі. Та й окупність такої майнінг ферми досить ефемерна, а збірка майнінг-ферм — завдання цікаве, але клопітке.

На сьогодні існує кілька виробників, які займаються розробкою і створенням ASIC-Майнінг — спеціальних апаратних установок для майнінгу криптовалюти.

Лідером з продажу обладнання (відеокарти для майнінгу, блок живлення, закритий корпус для майнінгу) є компанія Bitmain. Однак, новачкові придбати майнінгове обладнання або купити готову майнінгову ферму у виробника безпосередньо досить складно. Безумовно, є можливість зловити вікно, коли будуть виставлені на продаж нові моделі майнінгових відеокарт, наприклад, і зробити попереднє замовлення. Складність покупки пов’язана з тим, що обладнання скуповують дуже швидко, бо в майнінгу багато зацікавлених. Відеокарти для майнінгу розлітаються як гарячі пиріжки. Однак є й інші варіанти покупки обладнання для видобутку: перекупники, інтернет-магазини або вторинний ринок у вже досвідчених майнерів.

Крок 5. Майнінг-пул

Оскільки рівень складності видобутку криптовалют у 2021 році настільки високий, що поодинці навіть з надпотужним комп’ютером прибуток з майнінгової ферми не отримати, формуються пули, які підвищують шанс отримання винагороди за видобуток. Однак, перед реєстрацією і початком майнінгу в одному з пулів новачкові слід ознайомитися з умовами, які пропонує сервіс. Найважливішими з них є доступні потужності й алгоритм, за якими розподіляються винагороди між майнерами. Також слід уточнити, чи працює пул з потрібною вам монетою, яку комісію ви заплатите сервісу і який мінімальний поріг входу.

Від цих факторів безпосередньо залежатиме розмір вашого прибутку. У 2022 році для початківців-майнерів ідеальний варіант — працювати відразу з декількома пулами, рівномірно розподіливши між ними доступну обчислювальну потужність.

У підсумку

Якщо вас не лякають перераховані вище пункти, то ви можете розглянути майнінг, як засіб інвестування свого капіталу. Нині майнінг є цікавою альтернативою класичному способу заробітку. Однак, даний спосіб видобутку вважається дуже витратним і під силу далеко не всім. Майнеру-початківцю слід тверезо оцінювати ризики, перш ніж інвестувати свої кошти у видобуток криптовалют.

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, воно не є інвестиційним дослідженням і не повинно розглядатися як інвестиційна порада.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: