Держспецзв’язку забезпечила проведення кібердіалогу між Україною та США

07.11.2021 0 By NS.Writer

На базі Держспецзв’язку пройшов четвертий кібердіалог між Україною і США, який став ще одним етапом у розбудові співпраці між країнами. Учасники зустрічі обговорили координацію дій у сфері кібербезпеки, реагування на збільшення загроз, розвиток міжнародних політик і взаємодію у пріоритетних напрямках. Повідомляє armyinform.com.ua з посиланням на Урядовий Портал.

Представники обох країн підкреслили, що одним із найважливіших завдань у розбудові системи кібербезпеки є захист об’єктів критичної інфраструктури.

«Наші країни мають подібний ландшафт загроз. І Україна, і США зазнавали кібератак на виборчі системи, ланцюжки постачання та безпосередньо на критичну інфраструктуру», — зазначив заступник Голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

Наша держава постійно вдосконалює нормативну базу, яка забезпечує функціонування системи захисту в кіберпросторі. У першому читанні ухвалено законопроект «Про критичну інфраструктуру». Наразі триває процес формування переліку об’єктів критичної інфраструктури та віднесення їх до відповідних категорій критичності. Спираючись на цей перелік, буде сформовано реєстр об’єктів критичної інформаційної інфраструктури. Після формування цього реєстру почнеться системна робота з удосконалення захисту відповідних об’єктів від кібератак.

«Ми вже готові до імплементації Cybersecurity Framework, розробленого Національним інститутом стандартів і технологій США, і подальшого удосконалення нашого законодавства. Норми цього документа увійшли до розроблених Держспецзв’язку Методичних рекомендацій з підвищення рівня кіберзахисту», — додав Віктор Жора.

Найближчим часом Держспецзв’язку спільно з НКЦК та іншими суб’єктами планує розробити секторальні плани реагування. Вони стануть основою для створення Національного плану реагування.

Керівниця міжнародного напряму Агентства з кібербезпеки та захисту інфраструктури США (CISA) Бетсі Чако зауважила, що у Сполучених Штатах Америки CISA об’єднує роботу з різними установами захисту об’єктів критичної інфраструктури, надаючи відповідні можливості для захисту і державним, і приватним структурам.

Директор Місії USAID в Україні та Білорусі Джим Хоуп підкреслив, що USAID відстежує прогрес України в розвитку критичної інфраструктури.

Американська сторона запевнила українських колег у подальшій підтримці посилення інституційної спроможності суб’єктів забезпечення кібербезпеки України.

Представники США поінформували про нові розширені можливості обміну даними у сфері кіберзахисту.

Учасники діалогу домовились поглибити взаємодію з обміну інформацією про кібератаки та кіберінциденти.

Участь у Кібердіалозі також взяли представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства оборони України, Нацбанку, РНБО, СБУ, Національної поліції, СЗРУ, Державного департаменту США, Ради національної безпеки США, Міністерства фінансів, ФБР, Агентства з кібербезпеки та захисту інфраструктури США, Міністерства юстиції, Міністерства енергетики, USAID, Посольства США в Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: