Держсекретар США Блінкен зустрівся з митрополитом Епіфанієм

06.05.2021 0 By NS.Writer

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній та державний секретар США Ентоні Блінкен зустрілися 6 травня 2021 року. Зустріч відбулася на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, пише radiosvoboda.org.

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва у ніч на четвер. 6 травня він провів зустрічі з представниками української влади, зокрема, президентом Володимиром Зеленським, народними депутатами, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Також Блінкен має зустрітися з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, іншими офіційними особами і представниками українського громадянського суспільства.

Державний департамент напередодні оприлюднив заяву, в якій наголосив, що США уважно стежать за ситуацією щодо агресивних дій Росії, що тривають і спрямовані проти України.

Блінкен — перший високопосадовець адміністрації президента США Джо Байдена, який прибув із візитом в Україну.

Митрополит Епіфаній, держсекретар Ентоні Блінкен, глава МЗС Дмитро Кулеба поклали квіти до меморіалу «Стіна пам’яті загиблих за Україну»

«Особливу увагу під час короткої, з огляду на стислу і насичену програму візиту пана Блінкена, але змістовної зустрічі було приділено питанню становлення Православної церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності», – йдеться на сайті ПЦУ.

Митрополит Епіфаній висловив вдячність американській стороні «за тверду підтримку України в контексті протидії зовнішнім викликам, яким продовжує протистояти наша держава, а також у питаннях захисту свободи совісті на окупованих Росією територіях – у Криму і на Донбасі».

«Блаженніший владика зазначив важливість визначних зусиль США у питанні консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску і стримування РФ до відновлення територіальної цілісності України».
Також були обговорені плани наступних двосторонніх контактів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: