Держава та найбільші сайти з пошуку роботи створять єдину базу вакансій

27.05.2022 0 By NS.Writer

Державна служба зайнятості підписала договір про співпрацю з пʼятьма найбільшими сайтами з працевлаштування: robota.ua, work.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua. Планується створення єдиної бази з вакансіями, йдеться в повідомленні Мінекономіки, пише forbes.ua.

– Наповнення бази здійснюватиметься спільними силами Держслужби зайнятості та агенцій із пошуку роботи. Оновлення ресурсу — у режимі реального часу.

– Сайти з пошуку роботи також отримають доступ до даних Держслужби зайнятості та зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх сайтах. Це дозволить додатково інформувати українців про всі варіанти працевлаштування, заявляють у міністерстві.

– Платформа має консолідувати інформацію про роботодавців та шукачів роботи. “Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям — роботу, зазначив заступник міністра економіки Ігор Дядюра.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні зникли приблизно 4,8 млн робочих місць, що становить 30% від довоєнної кількості, йдеться у звіті Міжнародної організації праці ООН. За оцінками МОП, якщо воєнні дії загостряться, то зникне вже до 7 млн робочих місць в Україні. Натомість, якщо негайно настане перемир’я, вдасться відновити 3,4 млн робочих місць — таким чином, безробіття зменшиться до 8,9%.

З-поміж понад 5,2 млн українців, які виїхали через війну за кордон, приблизно 2,75 млн — працездатного віку, з них 1,2 млн раніше працювали і були змушені піти з роботи або втратили її через війну.

Читайте також на Newssky «Що робити, коли родича примусово вивезли в окупацію чи за кордон?» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: