Давньоримські боксерські рукавички знайдено біля стіни Адріана

24.02.2018 0 By Chilli.Pepper

Археологи у Великобританії розкопали стародавні боксерські рукавички біля римського форту Віндоланда, на південь від Адріанської стіни у Північній Англії, повідомляє foxnews.

Шкіряні рукавички, які не відповідають одна одній, схвилювали археологів. Одна з них навіть має вмятини від суглобів пальців господаря.

На відміну від сучасних боксерських рукавичок, артефакти мають зовнішній вигляд захисного обладнання, повідомляє Trust Vindolanda. “Більша з двох рукавичок вирізана з одного шматка шкіри і складається у конфігурацію торбинки, довша шкіра з кожної сторони була відрізана одна від одної, утворюючи повну овальну форму, яка створює внутрішню діру, в яку можна із легкістю вставити руку”, – пояснюється у заяві. “Рукавичка була наповнена натуральним матеріалом, який діє як амортизатор”.

Більша рукавичка надзвичайно зношена на контактному краю, а також була відремонтованою – кругова латка закриває розрив. Згідно The Vindolanda Trust, трохи менша рукавичка була знайдена в ідеальному стані. Вона була сконструйована таким же чином, як і велика рукавичка, але наповнена щільною мотанкою з твердої скрученої шкіри.

RomanBoxingGloves1

Римські боксерські рукавички були знайдені у стародавньому форті в Віндоланді біля стіни Адріана (The Vindolanda Trust)


 

Археологи вважають, що рукавички використовувались римськими легіонерами для спарингу. Відомі як caestu на латині, вони, ймовірно, є практичною версією рукавичок, із професійного старого боксу, в якому застосовувалась версія із металевим вкладишем. Зношеність та розрив великих рукавичок, можливо, виявився непридатним для подальшого використання, хоча багато з експертів вважають, що її знайшли разом з “новітньою” моделлю, тому що власник мав прив’язаність до них.

“Я бачив репрезентації римських боксерських рукавичок, зображених на бронзових статуях, картинах та скульптурах, але мати привілей знайти два справжніх шкіряних приклади є виключно незвичайним”, – сказав доктор Ендрю Бірлі, генеральний директор The Vindolanda Trust та директор з розкопок, у заяві.

Рукавички, які були знайдені минулого літа і представлені нещодавно, – це лише найновіша серія захоплюючих знахідок на стародавньому місці. У минулому році у Віндоланді було знайдено багато артефактів, включаючи римські мечі. Дослідники також знайшли 25 дерев’яних чорнильних документи у колишньому форті, пропонуючи захоплюючий погляд на повсякденне життя в Римській імперії.

Все про бокс Харьков

Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: