ДАХК «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів

03.03.2021 0 By NS.Writer

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів, що використовують країни НАТО.

Як пише mil.in.ua, про це в ефірі Security Talks розказав Президент Компанії — Голова правління Володимир Зімін.

Зараз на підприємстві виготовляють установчу партію, яка у червні цього року має розпочати випробування.

Дослідно-конструкторська робота триває в інтересах Міністерства оборони України.

В нашій версії він буде двоскладовий, тобто він матиме донну частину та верхню частину, — розказав технічні деталі Володимир Зімін

Президент компанії уточнив, що зараз вже виготовлена вся необхідна оснастка та є відштампована донна частина.

На наступному тижні переходимо до роботи над верхньою частиною боєприпасу та до червня місяця ми вийдемо на випробування, — додав Зімін.

У серпні 2018 року на ДАХК «Артем», після завершення всіх етапів випробувань, стартувало виробництво вітчизняних 152-мм боєприпасів аналогів радянським ОФ-29.

Від базового артилерійського снаряду він відрізнявся більшою механічною точністю та меншою похибкою по вазі, проте на відміну від радянського зразка український аналог збірний з трьох частин — донної, верхньої та конусної.

Необхідність складної конструкції зумовлена відсутністю спеціального технологічного обладнання для глибокого пресування, які б дозволили спростити виробництво та здешевити сам боєприпас.

Виявлено проблеми вітчизняних 152-мм снарядів

Україна вже мала наміри придбати це обладнання у компаній за кордоном, але через корупційні схеми після цього авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 млн доларів був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: