Центр «Бабин Яр» виклав у вільний доступ сотні тисяч архівних документів

22.01.2021 0 By NS.Writer

У цифровому архіві Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» з’явилися нові документи ХХ сторіччя.


Про це повідомляється на сайті центру, передає shotam.info з посиланням на «День».

«Оприлюднені нові книги РАЦСів за 1927-1933 роки з Державного архіву Києва і Трудова картотека мешканців Києва та області періоду нацистської окупації з Державного архіву Київської області», — йдеться в повідомленні.

Всього близько 300 тисяч сканкопій документів стали доступними широкому загалу на онлайн-платформі Меморіалу.

Загалом на онлайн-платформі Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» наразі є близько 500 тисяч сканів документів.

Як зазначається, це є продовженням масштабної роботи дослідників Меморіального центру, мета якої — відновити склад населення Києва довоєнного, під час війни та в післявоєнний період.

«Матеріалів РАЦСів дуже багато, ми обробляємо їх частинами. Ці документи — свідоцтва про народження, шлюб, смерть тощо — мають найбільший попит у населення. Завдяки цим документам люди можуть дізнатися про своє коріння, підтвердити національність, провести генеалогічне дослідження. Актові книги, що зараз на реставрації в архіві, будуть оцифровані та доступні за першої можливості», — розповідає керівниця проєкту «Імена» Меморіального центру Анна Фурман.

За її словами, трудова картотека мешканців Києва та області періоду окупації теж надасть відповіді на питання щодо населення міста у період 1941-1943 років. Завдяки їй можна знайти додаткову інформацію про своїх родичів, дізнатися про їхню професію, склад сім’ї, національність. Задля зручності у користуванні та пошуку дані у ній розсортовані за алфавітом.

Матеріали поступово додаються. Протягом 2021 року дослідники планують оцифрувати, систематизувати та зробити доступними ще близько мільйона важливих документів з історії Голокосту та нацистської окупації.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: