Concorde Capital інвестувала в український криптостартап Weld Money

08.09.2021 0 By NS.Writer

Concorde Capital (Україна), Magnus Capital (США) і 7 O’Clock Capital (Китай) стали інвесторами в український стартап Weld Money, який дозволяє розплачуватися криптовалютою як традиційною банківською картою, пише dev.ua.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб власники криптовалюти могли робити розрахунок карткою Weld Money за будь-яку покупку або послугу. Алгоритм активації карти складається з трьох кроків:

– Заповнити форму на сайті і отримати віртуальну карту.

– Під’єднати до цієї карти через API за допомогою додатка Weld Money будь-яку біржу, на якій знаходиться криптовалюта.

– Додати карти в Apple/Google Pay.

Після цього можна оплачувати будь-які онлайн або офлайн покупки карткою Weld Money як звичайною банківською карткою, а витрачена сума буде списуватися в еквіваленті з біржі. Планується, що карта Weld Money почне працювати вже в жовтні поточного року в Україні, а до кінця року в Європі та країнах СНД.

«Спочатку криптовалюта використовувалася досить вузьким колом технічно підкованих людей, і тільки для великих переказів з-за високих транзакційних комісій і низки складнощів при виведенні її в фіат. Ми хочемо зробити розрахунок криптою при купівлі будь-якого товару або послуги простим і зручним», — зазначив співзасновник проєкту Weld Money Олексій Бобок.

Він повідомив, що зараз країни СНД є одними з лідерів за кількістю власників криптовалюти, а також рівню її масового використання.

«Платіжне рішення Weld як найкраще вирішує поточну ринкову потребу користувачів. Ми розраховуємо отримати значну частину ринку платежів країн СНД», — прокоментував угоду представник Magnus Capital Джонатан Путс.

Своєю чергою генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зазначив, що в останні роки компанія крім традиційного інвестиційного-банківського бізнесу розвивається як фонд прямих інвестицій і дивиться на різні перспективні напрямки, в тому числі й на ринок криптовалют.

«Ми починаємо новий для нас напрямок з інвестиції в стартап Weld Money. Бачимо великі перспективи в цьому ринку. Зрозуміло, що, як і в більшості стартапів, є свої ризики, але заперечувати те, що крипта стала частиною нової реальності, просто не має сенсу», — розповів Ігор Мазепа.

Довідка про компанії:

Magnus Capital — фонд цифрових активів, заснований в 2018 році з метою забезпечення підтримки та зростання всієї галузі. Компанія інвестувала і допомогла виростити таких гігантів, як DaoMaker, FalconSwap, Trustswap, Origin Protocol, а також низку інших проєктів

7 O’Clock Capital — венчурний фонд криптоактивів, орієнтований на DeFi. Завдяки фінансуванню і наданню стартового майданчика для проєктів DeFi на ранній стадії, 7 O’Clock Capital прискорює впровадження DeFi й сприяє розвитку екосистеми DeFi у світі.

Concorde Capital — провідна українська інвестиційна компанія, заснована у 2004 році. Надає повний спектр міжнародних брокерських та інвестиційних послуг, а також займається прямими інвестиціями у такі сфери, як медицина, ринок будматеріалів, нерухомість, енергетика, видобуток корисних копалин і IT.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: