Cкільки кораблів та катерів відремонтував Миколаївський суднобудівний завод у 2021 році

23.12.2021 0 By NS.Writer

Наразі на МСЗ завершили відновлення чотирьох кораблів й катерів, завершують ремонт ще одного катера та чекають на допоміжний корабель ВМСУ, пише defence-ua.com.

Лише чотири одиниці корабельного складу Військово-морських Сил України було відновлено на потужностях ДП «Миколаївський суднобудівний завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром»). Ремонтні роботи на ще одному катері — Р170 «Скадовськ», мають бути завершенні найближчим часом.

Відповідну інфографіку оприлюднило видання «Миколаїв — місто корабелів», відзначивши, що у 2021 році, на відміну від попередніх років, цивільних суден в ремонті не було.

Судна та катери, які проходили ремонт на МСЗ у 2021 році / Фото: “Миколаїв – місто корабелів”

Колишній ракетний (тепер патрульний) катер проекту 206МР P153 «Прилуки» (плановий доковий ремонт) та рейдовий тральник проекту 1258 M360 «Генічеськ» (капітальний ремонт) прибули на ремонт у квітні цього року, а спущені на воду наприкінці липня.

“Генічеськ” та “Прилуки” на МСЗ у квітні 2021 року

Санітарний катер А782 «Сокаль» та малий розвідувальний корабель А512 «Переяслав» проходили плановий доковий ремонт з серпня по листопад поточного року.

Розвідувальний корабель “Переяслав” та катер “Сокаль” заходять на МСЗ для ремонту у серпні 2021 року

Останнім на доковий ремонт на МСЗ прибув артилерійський катер ВМСУ Р170 «Скадовськ» (в середині жовтня). Ремонтні роботи на ньому поки не завершені.

Артилерійський катер “Скадовськ” заходить в акваторію МСЗ для постановки на ремонт у жовтні 2021 року

Крім цього, на кінець року (21-22 грудня) запланований захід на підприємство для проведення чергового ремонту допоміжного корабля ВМСУ А715 «Олександр Охріменко».

Допоміжний корабель ВМС України “Олександр Охріменко” у 2021 році вже проходив ремонт на “Нібулоні”

Нагадаємо, у 2020 році ДП «Миколаївський Суднобудівний Завод» відновив вісім катерів (з них два цивільних) та середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» власне на підприємстві та ще на двох катерах ремонтні роботи провели виїзні бригади держпідприємства (загалом відремонтовано 11 катерів та кораблів, а також власний рейдовий буксир МСЗ «Чапаєв»).

Судна та катери, які проходили ремонт на МСЗ у 2020 році / Фото: “Миколаїв – місто корабелів”

За підсумками минулого року, МСЗ підвищив обсяги реалізованої продукції та послуг. У 2020 році ця сума сягнула 51.289 млн гривень, що складає 181% від обсягу 2019 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: