Чому опір лихварським тарифам справедливий? Ексклюзив

11.01.2021 0 By NS.Writer

Цілком і повністю підтримую масові протести українських громадян проти здирницьких комунальних тарифів, які поклав (чи наклав?) нам під ялинку Володимир Зеленський. Зайве навіть казати, що цим осоружним подарунком він провалив чергову свою передвиборчу обіцянку: врешті-решт, усі вони виявилися брехливими. Більш важливо, що для подібного підвищення немає жодних підстав, чого навіть не приховують слуги монополістів, не намагаючись уже прикрити свою жадібність облудним базіканням про «світові ціни» чи «економічно обгрунтовані тарифи».

В чому ж справа? А в тому, що за час президентства Зеленського, приведеного до влади сумнівним бізнесменом Коломойським за підспівування Москви, ледь не вся українська влада, крім жменьки окремих спеціальних структур, потрапила під цілковитий контроль так званих «олігархів» — ділків переважно кримінального походження, чий «бізнес» побудовано на обкраданні державної скарбниці та викривленні конкуренції, заради чого вони утримують партії-фракції у Верховній Раді, величезний почт чиновників та силовиків, пропагандивні телеканали, які за інших умов є геть збитковими.

Так, справді, у свій час деякі з цих бізнесменів відновили чи створили корисні для суспільства підприємства, втім маркером і водорозділом між «олігархом», політично залученим кримінальним ділком та нормальним підприємцем лишається участь чи не-участь у грабіжницькій приватизації 2000-х-2010-х років, яка все «ніяк не скінчиться». Отримавши за смішні гроші контроль над регіональними дистриб’юторами енергоносіїв, шахраї цикл за циклом займаються щирим здирництвом, яке дозволяє їм слабка та корумпована держава. У 2009 та 2014 роках усі вони побігли із простягнутою рукою до уряду, за нашими грошима, бо виявилося, що бізнесмени з них як з рака альпака. Нещодавно ми дізналися і про розкрадання «Укратому» шляхом шахрайських аукціонів (баланс вирівнює український платник податків) і багато іншого.

Крім того, інфраструктурні вузли часто належать ворожо налаштованим до України іноземцям, транснаціональним злодіям — через систему підставних осіб і фірм, як у цивілізованих країнах, так і примітивних офшорах. Справжня українська влада має повернути у державну власність всі ці «-комуненерго» і «-облгази», а в якості компенсації нинішнім «власникам» — дещо скоротити терміни ув’язнення, змінити, можливо, суворий режим на загальний, у найпростіших випадках — відмовитися від повної конфіскації майна.

Накраденого в українців злодіям вистачить ще на правнуків, а нам це досить терпіти — хай свої борги Зеленський та його підпанки сплачують з власних, а не народних кишень! А не можуть — то нехай чкуряють звідси на свої Кіпри та Італії, бо вечірку завершено. Dixi.

Максим Михайленко, головний редактор Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: