Чому нам ще доведеться знайти позаземне життя

27.02.2018 0 By Chilli.Pepper

Хіба ми одні у Всесвіті? Небагато питаннь настільки захоплює суспільну уяву. Але ми досі знаємо тільки один зразок життя – той, який існує тут на Землі, повідомляє sciencedaily.

“Життя на землі”


 

Хоча є багато реальних, придатних для життя місць розташування, “придатний для життя” – це не те ж саме, що “населений”, говорить професор Університету штату Арізона і видатний космолог Пол Девіс. Оскільки ніхто не знає, як “не-життя” трансформувалася “у життя” на Землі, неможливо оцінити ймовірність її появи в іншому місці у Всесвіті.

Девіс представив свої висновки 16 лютого на щорічних зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки в Остіні, штат Техас.

“Протягом моєї кар’єри думка змінилася – від походження життя, що є дивною випадковістю, унікальною у всесвіті (“майже диво”, за словами Френсіса Кріка), до віри в те, що всесвіт рясніє життям (“космічний імператив” за словами Крістіана де Дуве ), – сказав Девіс. “Як ми можемо вирішити це питання? Протягом декількох десятиліть астрономи охоплюють небо радіотелескопами, сподіваючись натрапити на повідомлення від ІП (інопланетянин – персонаж однойменного фільму Стівена Спілберга та твору Вільяма Концвінкла). Досі вони були зустрінуті “моторошної тишею”.

“Галактика Андромеди і Чумацький Шлях. Зіткнення “


 

“Тим часом, астробіологи розглянули, як сигнатури мікробного життя можуть бути виявлиними у сонячній системі або в атмосферах позасонячних планет”, – додав Девіс. “Якщо життя дійсно легко утворюється в земних умовах, воно повинно було початися багато разів тут, на Землі, тому ми повинні шукати “тіньову біосферу” життя, але не так, як ми її знаємо, під самим нашим носом”.

Девіс – космолог, фізик-теоретик, астробіолог і автор бестселерів. Його остання книга “The Eerie Silence” (Моторошна Тиша) – це торжество і критика пошукової космічної компанії.

Парк Юта, Чумацький Шлях


 

Девіс є членом Комітету “Проривного Прослуховування” і раніше очолював Цільову групу SETI Post-Detection Task group Міжнародної Академії Космонавтики. Він був першою людиною, хто відстоював ідею про те, що життя на Землі, можливо, виникло на Марсі і потрапило сюди в результаті імпульсного викиду. Девіс є директором Центру Beyond в ASU, який досліджує, як почалося життя з точки зору організації інформації в складних мережах – програмного забезпечення життя. Його майбутня книга “Демон в машині” – це проникливий погляд на силу інформації для пояснення фізики живої матерії.

Девіс детально розповів про свої дослідження в презентації “Пошук життя за межами Землі” в рамках наукової сесії “Чи є майбутнє для людства в космосі?” 17 лютого.

Десь у Всесвіті


Всі фото ©pixabay


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: