Чому ця глобальна криза є визначальним моментом для cтейблкоінів (“стабільних монет”)

19.04.2020 0 By Chilli.Pepper

“Стабільні монети” – Stablecoins (СТ) – з’явилися у 2018 році із захоплюючими обіцянками щодо використання їх по всьому світу для покращення фінансового доступу та допомоги країнам, які страждають на гіперінфляцію чи відчувають складнощі та “головний біль” транскордонних платежів і грошових переказів. На практиці ж вони в основному застосовувались для захисту трейдерів від дикої нестабільності ранніх криптовалютів та для арбітражу, повідомляє coindesk.

стейблкоин

Глобальна криза, спричинена COVID-19, – це можливість для стабільних монет виконати ці обіцянки та застосування, тим більше що уряди намагаються швидко постачати стимулюючі гроші великому населенню, яке відчайдушно потребує цього. Світова економічна та медична криза посилили використання стабільних монет, а також обговорення цифрових доларів та цифрових валют центрального банку. Маючи майже 6 мільярдів смартфонів з активними підписками у світі, ми наближаємось до реальності, коли простий у використанні stabilcoin може охопити значну частину світового населення.

Протягом останнього місяця стабільні монети знайшли відповідність своїй назві та цінністю пропозиції. Ми спостерігали перехід від традиційних криптовалют до стабільних монет, схожий на 2018 рік. Ринкова капіталізація всіх стабільних монет зросла з 5 мільярдів доларів на початок року до більш 8 мільярдів доларів у квітні. А покращена стабільність та зручність використання “стійких монет” спонукає їх використати нагоду і довести корисність поза потребами біржового арбітражу та надійного притулку.

Хоча більшість стабільних монет, що використовуються сьогодні, мають фіксовану підтримку, такі зусилля, як MakerDAO та Synthetix, показали, що можна побудувати стабільні монети, прив’язані до активів реального світу, таких як долар США, але які забезпечені іншими криптовалютами децентралізовано за допомогою розумних контрактів. Для обох цих систем стався ряд збоїв і проблем росту (включаючи «Чорний четвер»), обидва протоколи змогли утримати ціну своїх стабільних активів від значної залежності та продовжувати надавати емпіричні докази того, що ви можете створити стабільний ціннісний актив повністю у програмному забезпеченні.

Чому зараз?

COVID-19 наголошує на необхідності швидкого здійснення операцій з будь-якої точки світу. Надсилання готівкових переказів за допомогою банківських переказів та чеків у масштабі може бути як повільним, так і вартісним, і піддавати одержувачів можливим зараженням, коли вони намагаються внести або перевести в готівку свої чеки. Було продемонстровано, що прямі грошові перекази допомагають одержувачам у необхідні строки, якщо вони можуть бути доставлені своєчасно.

Після тижнів переговорів, США співпрацювали з Square, PayPal та Intuit, щоб виплатити частину кредитного пакету для стимулювання малого бізнесу. За межами США, особливо там, де мобільні гроші та електронні платежі не доступні широко, обіцянка стабільних монет забезпечувати стимулюючі виплати є більш очевидною і негайною.

COVID-19 підкреслює необхідність здійснювати перекази з будь-якої точки, швидко

Всесвітній банк рекомендує урядам відправляти перекази по мобільному телефону, щоб обмежити кількість особистих контактів, необхідних для отримання коштів, але яку інфраструктуру їм слід використовувати? Оскільки стабільні монети працюють на відкритій інфраструктурі, компанії можуть створювати інструменти реагування і підтримку гаманців, не побоюючись, що уряди будуть прив’язані до одного провайдера.

Майбутнє

Щоб стабільні монети були життєздатними альтернативами, їх потрібно легко зберігати, відправляти і отримувати на бюджетному смартфоні. Такі рішення, як Argent і Celo докладають всіх зусиль, щоб зробити це можливим.

Варіанти використання на цьому не закінчуються. Оскільки стабільні монети можна програмувати, їх майбутні колеги змінять те, як ми думаємо про гроші.

Точно так же, як Synthetix надає людям доступ до золота та інших спільнот, буде рости список місцевих і регіональних стабільних монет, які дозволять членам спільноти познайомитися з їх місцевою економікою, стимулювати місцеві витрати і таким чином зміцнити свої місцеві спільноти. Вони будуть діяти так само, як друковані сьогодні місцеві валюти (наприклад, Ithaca Hours, Bristol Pound), але будуть більш зручними у використанні і простими у розгортанні.

Крім того, програмовані стабільні монети дозволять продовжити експерименти зі стимулювання витрат під час рецесії. Прямі грошові повернення і негативні процентні ставки (або простої) стають можливими у набагато більшому масштабі, ніж раніше.

І, нарешті, люди почнуть експериментувати з тим, як створюються гроші. Подібно до того, як гроші були забезпечені золотом, нові стабільні монети можуть бути підкріплені токенізірованнимі ресурсами, які ми хочемо бачити більше у світі (наприклад, тропічні ліси). Обираючи між двома стабільними монетами, ви скоро зможете вибрати, скажімо, допомогу у вирішенні проблеми глобального потепління або сприяння цьому.

З майбутньої рецесії ми побачимо, що стабільні монети отримують більш широке поширення, що почалося через потребу у них заради нового нормального стану.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: