Чого може навчити наукова фантастика у веденні бізнесу

10.04.2021 0 By Chilli.Pepper

Підприємець Джеймс Альтучер, ведучий власного подкаст-шоу, є прихильником наукової фантастики протягом усього свого життя. Серед його улюблених – «Зоряні війни», «Край завтрашнього дня» та серіал «Бурштин» Роджера Зелазні.

“Це насправді звільняє вас, коли щось відбувається”, – говорить Алтучер в епізоді 461 підкасту “Geek’s Guide to the Galaxy”. “Коли є подорожі в часі, коли є телепортація, коли існують галактичні імперії з містичними силами. Коли існує Всесвіт, де є планета, де ідеальний порядок, а є інший Всесвіт, де ідеальний хаос, і між ними є спектр нескінченних всесвітів, і ви можете заходити в ці всесвіти і виходити з них. Для мене це було просто красиво”.

Любов Альтучера до “Зоряних воєн” була настільки сильною, що “використання Сили” практично стало його релігією. “Я пам’ятаю, як одного разу я виходив з бізнесу з одним із своїх підприємств – справи йшли погано, інвестори виходили з бізнесу – і я купував ці дивні книжки, що самовидавались ” Як застосовувати силу”, каже він. “Я був дорослим у свої 30 років, і я буквально сказав:« Добре, я довіряюсь Силі, що цей бізнес буде врятований». Його вдалося врятувати – можливо, не завдяки Силі, – але це про те, наскільки фільм і ті фільми, що з’явилися після нього в сім’ї «Зоряних воєн», вплинули на мене”.

У своїй новій книзі “Пропусти рядок” Алтучер розповідає про уроки життя та бізнесу, які він засвоїв протягом своєї кар’єри. Одним з його найбільших успіхів стало написання комп’ютерного програмного забезпечення для моделювання поведінки фондового ринку – ідея, якою він надихнувся із серії “Фонд” Ісаака Азімова.

«Коли я пропонував свою стратегію – оскільки велика частина управління хедж-фондом – це залучення грошей, а ви маєте скласти свою стратегію, – я завжди питав людей, чи читали вони серію “Фонд”, тому що я використовував її, щоб пояснити свою стратегію», – говорить він.

Альтучер мріє сам стати автором наукової фантастики, і ще в 2015 році він планував присвятити рік написанню наукової фантастики, перш ніж його відволікла кар’єра в стендап-комедії. Але зараз він планує повернутися на поле за допомогою таких гостей, таких як Чак Вендіг, Енді Вейр та Х’ю Хоуї.

“У моєму подкасті хтось бере участь лише тоді, коли роблить щось, що я хочу зробити”, – говорить він. «Подкаст – чудовий привід покликати когось. Це чудовий привід зателефонувати Нілу Гейману та сказати: „Хей, ти можеш зайти на мій подкаст? Я допоможу вам просувати вашу останню книгу. Але насправді я хочу навчитися створювати Sandman (серія коміксів Ніла Геймана)”.

Матеріали:

  • https://www.wired.com/2021/04/geeks-guide-james-altucher/

Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: