Чисельність Військової служби правопорядку у ЗСУ збільшать до 6000

08.10.2021 0 By NS.Writer

Чисельність Військової служби правопорядку у Збройних Силах України можуть збільшити до 6000 осіб.

Чисельність ВСП збільшать до 6000. Військовослужбовці ВСП ЗСУ. Фото: АрміяInform

Про це інформує Мілітарний.

Під час українсько-американського командно-штабного навчання Rapid Trident — 2021, заступник начальника Головного управління ВСП у ЗС України полковник Ігор Строкань поспілкувався із кореспондентом інформаційного агентства АрміяInform.

Кореспондент запитав про долю Закону про військову поліцію, який знаходиться на розгляді у Верховній Раді ще з 2020 року.

«Нині законопроєкт знаходиться у відповідному профільному комітеті Верховної Ради України. Проте зазначу, що і тепер повноважень у Військової служби правопорядку достатньо, щоб підтримувати порядок і виконувати належні функції у Збройних Силах. Але виклики сьогодення і міжнародний досвід кажуть наступне: державі, що воює, доцільно мати військову поліцію або службу правопорядку, яка має функції оперативно-розшукової діяльності та слідства. Це дозволить впливати на правопорушення, швидко їх кваліфікувати, доводити до суду і відповідно ухвалювати в суді правомірні та оперативні правові рішення», — сказав Ігор Строкань.

Далі кореспондент уточнив, що на сьогодні чисельність військовослужбовців ВСП у Збройних Силах України близько 4 000 осіб. І запитав чи відбудуться організаційно-штатні зміни у структурі ВСП у разі ухвалення цього Закону.

«У разі, якщо цей закон буде ухвалено, то орієнтовно на третину збільшимо чисельність служби правопорядку — тобто до близько 6000 осіб. Це дозволить нам оперативно впливати на стан правопорядку в армії та в державі в цілому», — відповів Ігор Строкань.

Наявну структура Військової служби правопорядку (ВСП) має чотири територіальних управління — Центральне, Південне, Східне та Західне, навчальний центр, Центр спеціального призначення, Дисциплінарний батальйон та Головне управління.

У разі ухвалення закону структура принципово не зміниться. Новостворені підрозділи оперативно-розшукової діяльності та слідства увійдуть до вищезазначених теруправлінь.

Окрім того, Ігор Строкань зазначив, що проблемним питанням залишається оновлення парку автомобільної техніки.

Деякі підрозділи Військової інспекції безпеки дорожнього руху, здійснюючи пересування, супровід колон військової техніки, «намотуючи» 45-60 тисяч кілометрів на одному автомобілі на рік.

Відповідно ці машини вже за 3-4 роки потребують капітального ремонту або заміни.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: