Чи криється хитра таємниця у примітивному опитуванні-2020? Ексклюзив

05.01.2021 0 By NS.Writer

Ми ще довго озиратимемося на той — що, нарешті, минув… На той — весь у шрамах політичних протистоянь — рік № 2020.

Рік 2020 дав багато відповідей на конкретне питання: чого насправді прагне нинішня влада? І дії владних підпанків дають можливість стверджувати, що під гаслами «За нарід!» приховується примітивна жадоба до наживи, до збагачення.

І якось, здавалося б, осторонь від жадібності, залишається дивний, усіма вже забутий, акт «усенародного опитування», який «служки наші» провели у день минулорічних місцевих виборів.

Коли у якихось нинішніх повідомленнях з’являється — ледь чутним відлунням — згадка про той псевдореферендум, з’являється і не відпускає відчуття, що істинну причину проведення того «опитування» — приховали.

І хочеться озирнутися та зробити спробу розібратися. Чи хоча б зробити припущення: для чого? Cui bono? Кому вигідно? Кому потрібен був той тіньовий, беззаконний, спалах активності у формі «опитуванні»?

Відповідь, безумовно, потрібно шукати у самих питаннях. Як то кажуть: хочеш щось сховати — поклади на чільне місце.

Що ж українцям підклали — у всіх на очах посеред білого дня — на чільне?

Пригадаємо 5 пунктів опитування. І замислимося над кожним: відповідь на питання «навіщо?» — серед них.

У першому — «Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?» — немає нічого особливого, ну, просто зовсім нічого. Таке примітивне питання уже тридцять років Незалежності лунає у всіх ЗМІ країни: від загальнонаціональних — до районних. Нічого оригінального. Уже б спитали про ставлення до введення смертної кари, як у Китаї. У нашому житті вже стільки китайського, що і покарати по-китайськи одного-двох з тих українців, хто дорвався і зарвався так, що міри не знає, — не завадить? Словом, не те, холодно.

Друге: «Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?». Це хто мав відповісти? Ті «аналітики-економісти», яких було 73% навесні-2019, але не стало восени-2020? Несерйозно. Холодно, не те.

Третім було: «Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?». Та про це вже років зо десять кричать у Раді і на кожному розі. Скоротіть. Законодавчо. Вас же більшість. Холодно.

Заключним було питання № 5: «Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?». Це навіть якесь витончене організоване знущання у масштабі країни над народом цієї ж країни. Усім зрозуміло, що сумнозвісний «меморандум» — папірець, який не працював, не працює і не запрацює, і Україну не захистить. Не зрозуміло лише нинішній владі. Соромно. Холодно.

Уважний читач— а інших і не варто приваблювати — помітив, що не згадано питання № 4.

Але: ні, ніхто нічого не забув. Просто, саме це питання № 4 — єдине конкретне і єдине безпосередньо пов’язане із грішми. Із великими грішми. І навіть — дуже великими.

№ 4: «Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?». Втілення в українське життя «легалізації канабісу в медичних цілях» принесе «втілювачам» мільярди. І можливо — не лише у гривнях.

Питання № 4 — конвертується, на відміну од інших чотирьох, які про меморандум, депутатів, корупцію… Там іще, є «вільна економічність»? Та коли вона іще буде? Тим більше — за такого політичного спротиву опозиції? А № 4 — хоч завтра. І мета благородна — позбавити людей страждань. Проти болю. Хто відмовить?.. Хто проти? Гаряче!

…Очевидно, автори тексту «внутрішнього опитування» уважно вивчили світовий досвід проведення виборів. І не раптом, а зацікавлено, звернули увагу, що майже водночас із українськими місцевими відбувалися американські президентські.

І саме там і тоді — під час американських президентських — провели у деяких штатах теж опитування. І — от дива-дивні! — теж про наркотики. Про легалізацію. Поцікавтеся: там мільярди доларів — у тому медичному бізнесі. І скандали. І позови. І суди. І багато-багато грошей… Дуже багато. Американці проголосували «за». А точка зору українців зрозуміла, але поки що не легалізована.

Та «тему» ніхто не закрив. Наприклад, однин інет-ресурс подав інформацію під таким заголовком: «Православна церква підтримала легалізацію марихуани в Україні». Авторитетно? Це вже у тексті з’являється згадка, що йдеться саме про лікувальний, медичний варіант використання марихуани. У тексті. Меншим шрифтом. А шрифтом величезним — просто наркотик. Ще й з використанням імені церкви… Готують підґрунтя?..

І ось, лічені дні тому: рішення по легалізації медичного канабісу в Україні знаходиться на завершальній стадії: незабаром українські лікарі вже розпочнуть його тестування, заявив лідер парламентської фракції. Ви знаєте, якої.

Cui prodest? Чий прибуток?

ЩеневсеСергійко Щеневсе
для Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: