Через російську вакцину пішов у відставку голова словацького МОЗ

12.03.2021 0 By NS.Writer

Словацький міністр охорони здоров’я Марек Крайчі вирішив подати у відставку на тлі політичної кризи в країні через закупівлю російської вакцини проти COVID-19 «Спутник V», пише pravda.com.ua.

Джерело: Hromadske з посиланням на видання Aktuality

Пряма мова Крайчі: «Дві партії коаліції вимагали моєї відставки для того, щоб вони залишились у коаліції. У такій ситуації, думаю, не було сенсу сперечатися… Я не приклеєний до свого місця».

Передісторія:

– Зараз у Словаччині триває політична криза, після того, як дві партії — SaS та «За народ» — заявили про можливий вихід з правлячої коаліції через закупівлю 2 млн доз російської вакцини «Спутник V», яка ще не отримала дозволу від Європейського агентства з лікарських засобів (EMA). Однак, Крайчі надав екстрений дозвіл на російську вакцину.

– Зокрема очільниця партії «За народ» Вероніка Ремішова відкрито вимагала відставки міністра охорони здоров’я Крайчі і неодноразово звинувачувала прем’єра Ігоря Матовича в поганому управлінні в ситуації з пандемією.

– Якщо партії SaS та «За народ» вийдуть з коаліції, уряд Матовича втратить більшість у словацькому парламенті, і це ймовірно призведе до дострокових виборів.

– Повідомлялося, що рішення про закупівлю російської вакцини Матович ухвалив таємно, не поставивши до відома ані партнерів по коаліції, ані президента країни.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: