Чехія не залишить Україну сам на сам з Росією

25.01.2022 0 By NS.Writer

Уряд Чехії може відправити своїх військових в Україну. Вони допомагатимуть нашим Збройним силам протистояти Росії, якщо та нападе, пише 24tv.ua.

Військових надішлють, якщо буде відповідний запит. Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

«Якщо Чехію попросять прислати чеських солдатів в Україну — ми готові це розглянути. Ми маємо волю допомогти Україні», — зазначила міністерка.

Яку саме кількість чеських військових можуть відправити на допомогу ЗСУ — наразі невідомо.

Чернохова зазначила, що Чехія, як і Україна, має досвід російського гніту, тому не залишить Україну наодинці з російською агресією.

«Україна — наш партнер. Партнер НАТО та партнер Чеської Республіки. Ми маємо спільну історію, обидві країни були під радянським пануванням. Україна є добрим партнером НАТО. Україна заслуговує самостійно вирішувати власну долю», — вважає політикиня.

До речі, Чехія планує надіслати Україні снаряди для артилерії калібру 152 міліметри.

Держава готова прийняти біженців з України

Міністерка оборони зазначила, що у разі повномасштабного нападу Росії Чехія може прийняти біженців з України: «Якщо треба буде вислати жінок і дітей у безпечне місце — Чехія має допомогти тут».

Зверніть увагу! 7 — 8 лютого міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський здійснить візит в Україну разом зі словацьким і австрійським колегами. Політики обговорять із українським керівництвом конкретні кроки для допомоги.

Яку допомогу нададуть нашій державі партнери

– США та Естонія нададуть Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

– Литва та Латвія передадуть Збройним силам України переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.

– Єврокомісія вирішила надати для підтримки нашої країні 1,2 мільярда євро спеціальної допомоги. Коли це рішення схвалять Єврорада та Європарламент, Києву відправлять перший транш у розмірі 600 мільйонів євро.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: