Британці навчатимуть українських військових логістичного забезпечення за стандартами НАТО

02.04.2021 0 By NS.Writer

Представники штабу тренувальної місії Orbital зустрілися з командуванням Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Сторони, зокрема, обговорили питання майбутньої участі британських інструкторів у підготовці особового складу інституту, сообщает armyinform.com.ua.

— Ми провели плідну зустріч із представниками місії Orbital. Тож уже цього року на базі нашого навального закладу іноземні інструктори проведуть навальний курс з евакуації озброєння й військової техніки. Нам цікаво буде дізнатися, як цей процес здійснюється у країнах НАТО. Також англійські інструктори навчать наших військовослужбовців організації та практичного проведення подібних занять, — розповів заступник начальника Військового інституту танкових військ з навчальної та наукової роботи полковник Володимир Марущенко.

Подібні курси підготовки офіцерського складу нещодавно відбулися на базі Військової академії у місті Одеса, де українські військові опановували навички з оперативного планування логістичного забезпечення підрозділів.

— Наші інструктори провели перший такий курс в Одесі, де були присутні представники від різних оперативних командувань. Його ми хочемо повторити вже в Харкові. Навчатимемо з логістичних доктрин, з питань підтримки тощо. Тобто хочемо показати українським військовим, як сумісно діяти із силами НАТО під час спільних операцій, — зазначив представник ЗС Великої Британії.

Це другий візит військових Сполученого Королівства до Військового інституту танкових військ. Під час попередньої зустрічі сторони домовилися про допомогу в підготовці фахівців РХБ-захисту за стандартами НАТО.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: