Brexit: зробим #Regrexit? Виборці Великобританії голосують за сумнів референдуму

25.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Лондон (CNN). Від Brexit до #Regrexit – онлайн-петиція з вимогою другого референдуму про рішення Великобританії вийти з ЄС зібрала 2 мільйони підписів.

ес-бритУ суботу вдень, більше 2-х мільйонів чоловік підписали петицію на офіційному сайті парламенту Великобританії. Це число набрало понад порових 100 000 підписів, необхідних, щоб змусити провести дебати з цього питання членами парламенту.
Приплив підписантів петиції викликав тимчасове падіння сайту через великий обсяг трафіку.

У петиції, що створена Вільямом Олівером Хелі, йдеться: “Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд [Великобританії] виконати правило, за яким, якщо “за” або “проти” голосів менше, ніж 60%, в розрахунку на явку менше 75%, то повинен бути ще один референдум”.

ес-брит-Референдум в четвер зафіксував явку 72% – більше у порівнянні із загальними виборами в минулому році де явка була 66%, але нижче 75% запропонуваних у зверненні.
Кампанія «проти» виграла з 17 410 74 голосів – 52% – ніж команда «за» із 16 141 241, або 48%.

Бен Хоулетт, консервативний депутат, підтвердив в Твіттері, що клопотання буде обговорюватися в Палаті громад спціальним комітетом по петиціям у вівторок.
Ця новина прийшла, із тим як деякі виборці, які проголосували “проти” вийшли у Twitter, щоб зареєструвати свій жаль з цього приводу – поширюючи із хештегом #Regrexit.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: