Бойовики понесли втрати в зоні відповідальності Холодноярівців

25.10.2021 0 By NS.Writer

Бойовики понесли втрати на Донбасі в зоні відповідальності 93-ї бригади «Холодний Яр» Збройних сил України, повідомив волонтер Роман Донік, про це інформує Мілітарний.

БМП-2 ЗСУ. Фото: 93-тя ОМБр «Холодний Яр»

В зоні відповідальності 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Сухопутних військ Збройних сил України, 22 жовтня 2021 року окупаційні сили Росії на Донбасі понесли втрати, повідомив у соціальних мережах волонтер Роман Донік.

Окупанти зазнали втрат у кількості чотирьох загиблих бойовиків.

«Сьогодні в зоні відповідальності холодноярців трапились 4 свіжіх наймитських двухсотих», — написав Роман Донік.

93-тя бригада ЗСУ є одним із найбільш задіяних в ході боїв на Донбасі з’єднань. Вона брала участь у бойових діях із самого початку війни та стала безпосереднім учасником більшості ключових битв.

У травні 2014 року бійці бригади захопили під Добропіллям першу російську установку БМ-21 «Град» з документацією. Тоді ж під Новоселівкою відбувся перший бій з окупантами на танках.

Бригада влітку 2014 року звільнила Селідове, Покровськ, Українськ, Карлівку, Нетайлове, Первомайське, Опитне, Водяне, Авдіївку та Піски. Бійці зайшли тоді й у передмістя Донецька.

У серпні 2014 року Холодноярівці взяли участь у завершальній стадії боїв під Іловайськом. 29 серпня, прориваючись крізь оточення, загинули понад 70 бійців.

Нещодавно у відкритому доступі з’явилося відео знищення позицій бойовиків у промзоні в районі міста Авдіївка в 2019 році.

На каналі «Третя Сила» повідомлено, що обстріл позицій окупаційних сил Росії проводила 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр» Збройних сил України.

Тоді 14 з 19 мін влучили у ворожий бліндаж і рознесли укриття на уламки.

«За даними розвідки тоді у ворога було мінімум чотири — 200х і троє — 300х в день роботи + один — 200й та двоє 300х під час евакуаційних робіт!», — розповіли на ресурсі «Третя Сила».

Обстріл позицій бойовиків відбувається в окупованій частині Авдіївської промзони.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: