Азербайджан зацікавлений у створенні аграрних підприємств в Україні

23.01.2022 0 By NS.Writer

Азербайджан готовий до співпраці з Україною у багатьох сферах, зокрема продовольчій та енергетичній, пише biz.censor.net.

Про це президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв заявив під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Алієв уточнив, що разом з президентом України вони обговорили питання продовольчої безпеки, зокрема створення спільних підприємств у харчовій промисловості.

«Йдеться про продовольчу безпеку, яку ми також сьогодні обговорили. Обговорення цього питання дасть змогу Азербайджану покращити свою продовольчу безпеку шляхом створення спільних підприємств у харчовій промисловості. Шляхом таких спільних заходів, інноваційних заходів ми зможемо створити новий вимір у наших відносинах», — наголосив президент Азербайджану.

Зазначимо, що 12 січня в інтерв’ю місцевим телеканалам Алієв заявив, що не виключає можливості оренди земель за кордоном з метою вирощування пшениці для забезпечення внутрішніх потреб Азербайджану. За його словами, влада держави вже почала займатися цим питанням.

На спільному брифінгу з Зеленським Алієв також відзначив зацікавленість у співпраці у сфері енергетики.

«Традиційна сфера нашої співпраці — це сфера енергетики. Ми маємо плани щодо цієї сфери, і я впевнений, що їх буде втілено. Socar, державна компанія Азербайджану, серйозно налаштована на цю співпрацю і має нині масштабну мережу заправних станцій у всій Україні», — сказав президент Азербайджану.

Він додав, що співпраця Азербайджану та України стосується також сфери нафтопереробки.

«Це та сфера, де ми можемо розгортати активнішу співпрацю», — вважає Алієв.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: