Австралія на рік скасувала мита на імпорт з України

07.07.2022 0 By NS.Writer

Уряд Австралії оголосив про скасування мит для українського експорту, повідомиляє radiosvoboda.org з посиланням на Міністерство економіки України.

Ілюстративне фото

Згідно з повідомленням, товари, вироблені в Україні, зможуть безперешкодно заходити на австралійський ринок, що «сприятиме нарощенню експортної активності».

«Рішення передбачає зниження тарифної ставки з 5% до нуля на товари, вироблені в Україні. Пільга діятиме протягом одного року. Лібералізація не торкнеться акцизних зборів, які застосовуються до палива, алкоголю та тютюнових виробів — вони діятимуть для української продукції і далі», — йдеться в повідомленні.

За даними Мінекономіки, у січні-квітні 2022 року зовнішньоторговельний обіг товарів з Австралією склав 95,7 мільйона доларів і збільшився в 2,2 раза — в основному завдяки нарощуванню імпорту товарів та послуг до України, зокрема, газу, пального та нафтопродуктів.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Австралія ввела 35-відсоткове мито на всі товари з Росії та Білорусі на додаток до чинних мит та заборонила імпорт російських нафти, нафтопродуктів, природного газу, вугілля й інших енергоносіїв.

Читайте також на Newssky «У Лугано ухвалили підсумкову декларацію Конференції щодо відновлення України» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: