Атмосфера Землі дрейфує назад у часі і це не дуже добре

19.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Коли майбутні покоління згадуватимуть про початок 21-го століття, 2016-й може закарбуватись, як сумнозвісний рік.

(wikimedia.org)

 

Грунтуючись на кліматичних нотатках, ми зруйнувалися настільки? Найтепліша весна із будь-коли зареєстрованих на льодовиковому щиті Гренландії; 13 найспекотніших місяці із коли-небудь зареєстрованих підряд; надзвичайно суворий Ель-Ніньо; і зникнення першого ссавця через зміни клімату викликані людиною.

Новітньою жахливою віхою є doozy: рівень вуглекислого газу, який Антарктида (і Земля) не бачила за 4 мільйони років із будь-коли тільки зафіксованих, що робить її останнім місцем на планеті для реєстрації разючої концентрації парникових газів.

Обсерваторія Південного полюсу зафіксувала концентрацію діоксиду вуглецю на рівні 400 частин на мільйон на 23 травня. Останнього разу із діоксидом вуглецю на цих рівнях, сучасні люди були всього лише підморгнуваням в очах наших предків.

«Збільшення вуглекислого газу повсюдно, навіть так далеко, як ви можете дістатись від цивілізації,» сказав кліматолог Пітер виданню Tans Scientific American.

(Останнього разу, коли вуглекислий газ був такий високий, цей «хлопець» був ще живим. Flying Puffin — Mammut / Wikimedia Commons)

 

Ще в Пліоцені, клімат був більш теплим і вологим. Обидва полюси було приблизно на 18 градусів за Фаренгейтом теплішими, ніж сьогодні і Арктика була вкрита лісами замість безплідної тундри. Інша частина світу була на 5 градусів більш спекотнішою в середньому, а рівень моря був від 4 до 40 метрів вище, ніж в даний час.

Досягнення таких рівнів до 2100 року, або навіть 2200, буде мати катастрофічні наслідки для приблизно 44% населення Землі, які живуть у прибережних районах.

Ще більш тривожним, передбачає і попереджує НАСА, буде рівень вуглекислого газу, який зазнає короткострокових коливаннь, концентрація його, як очікується, зросте ще вище, до 450 частин на мільйон, до 2040 року.

У цьому випадку, повернення до коріння людства буде смертельною перспективою.

Повідомляє: Yahoo Finance


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: