Армія США планує прийняти ескадренну зброю нового покоління

18.05.2020 0 By Chilli.Pepper

За словами представника армії, озброєння американської армії наступного покоління пройде випробування у армійських рейнджерів, зелених беретів та сухопутних військ спеціальних операцій, повідомляє spacewar.

Прототипи NGSW від Sig Sauer Inc., General Dynamics and Textron Systems знаходяться на завершальній фазі оцінки солдатів, офіційні випробування зброї та боєприпасів заплановані на грудень.

Очікується, що остаточний дизайн буде оприлюднено у 2022 році, а зброя надійде у поле через рік.

“Ми є захопленими прихильниками армійського 6,8 мм озброєння наступного покоління”, сказав полковник Джоел Баббітт, виконавчий офіцер програми сил спеціальних операцій. “Ми очікуємо, що у наших формуваннях з’явиться озброєння наступного покоління, як тільки ми зможемо отримати їх за допомогою польових випробуваннь”.

Прототипи використовують боєприпаси, які на 30 відсотків легші за латунні кулі, що зараз використовуються, а зброя призначена для заміни – 5,6-мм карабіну M4A1 та автоматичної зброї M249, заявив Баббітт під час промислової конференції сил спеціальних операцій на початку цього тижня.

Армія вважає боєприпаси 6,8 мм смертоноснішими, ніж боєприпаси НАТО 5,62 мм, які зараз використовуються.

Баббітт сказав, що відгуки були позитивними, що план розробки легкого кулемета з використанням 6,5 мм патрона Creedmoor було призупинено, до отримання результатів випробувань NGSW. Армійські випробування призвели до використання патрона Creedmoor снайперами спеціальних операцій замість 7,62-мм патронів НАТО.

Армія недавно уклала п’ятирічний контракт з L3Harris Technologies на суму 8,7 мільйонів доларів, на поставку прототипів для вдосконаленого прицільного пристосування до прицілювання зброї для NGSW – оптичного пристрою, який автоматично налаштовується на ціль на основі даних вбудованого датчика.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: