Архітектори показали проєкт першого міста на Марсі

18.07.2021 0 By NS.Writer

Місто розташується на одній з гірських височин Червоної планети — Tempe Mensa. Локація була обрана не випадково і допоможе захистити 250 тисяч потенційних жителів від радіації та метеоритів, водночас не позбавляючи людей сонячного світла, пише Телеграм-канал CURIOSITY з посиланням на vimeo.com.

Спочатку місто буде покладатися на капіталовкладення і поставки Землі, але з часом зможе перейти винятково на ресурси Марса. Жити і працювати мешканці Nüwa будуть у будівлях, розташованих у товщі скелі і з’єднаних мережею тунелів.

Переміщатися колонізатори зможуть потягами й автобусами, а здійснювати прогулянки — у штучних паркових зонах під назвою «зелені куполи».

На вершині скелі, в зоні Mesa, пропонують розмістити установки для вироблення енергії, цехи з виробництва продуктів харчування і різних товарів.

Біля підніжжя скелі побудують спеціальні павільйони з напівпрозорим покриттям, де жителі Nüwa зможуть зустрічатися з друзями і милуватися марсіанськими краєвидами.

Саме тут будуть розташовуватися лікарні, школи й університети, майданчики для спортивних і культурних заходів, магазини і зони сільського господарства.

Колоністи зможуть розводити свиней, курей і рибу; також на планеті дозволять тримати різних домашніх тварин.

Раз на 26 місяців жителів Марса зможуть доправити на Землю — квиток в один бік обійдеться приблизно у 300 тисяч доларів.

Будівництво Nüwa планують почати у 2054 році.

Зібрано ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: