Анонс: «Проблематика висвітлення стигматизованих тем у національних ЗМІ» ДИСКУСІЙНА ПАНЕЛЬ. Ексклюзив

27.09.2021 0 By NS.Writer

Захід відбудеться 29 вересня 2021 року (середа) з 14-00 до 17-00 год (з перервою на кава-паузу) за адресою: м. Київ, вул. Фролівська 3/34, поверх 1, конференц-зала УГСПЛ.

БО «Легалайф-Україна» запрошує журналістів та активістів дискримінованих в Україні спільнот (секс-працівників, ВІЛ-позитивних жінок, жінок з наркозалежністю, ЛГБТКІ+, ромів тощо) взяти участь у дискусії щодо проблем висвітлення стигматизованих тем в національних ЗМІ.

Метою заходу є пошук шляхів подолання проблем висвітлення стигматизованих тем в національних ЗМІ та побудова комунікації між громадянськими активістами та представниками ЗМІ.

Питання для обговорення:

Мова ворожнечі, замовчування та порушення стандартів журналістики — чому ці порушення часто трапляються саме в процесі роботи журналістів із стигматизованими темами?

Чому популярні ЗМІ уникають висвітлення життя громадян вразливих спільнот України?

Чому ЗМІ віктимізують вразливі спільноти громадян України та як подолати цей тренд?

Як проблеми комунікації між громадянськими активістамивразливих спільнот та ЗМІ впливають на висвітлення стигматизованих тем?

Спікери:

Наталія Ісаєва, директорка БО «Легалайф-Україна»; Світлана Мороз,голова правління Євразійської Жіночої мережі зі СНІДу (EurasianWomen’sNetworkon AIDS); Галина Скляревська, головна редакторка порталу MediaSapiens (ГО «Детектор Медіа»); Максим Міхайленко, головний редактор порталу Newssky.com.ua; Борис Захаров, автор програми «Людина і Право» (Еспресо TV); Олександра Горчинська, редакторка порталу nv.ua; Сергій М’ясоєдов та Максим Петров, координатори адвокаційних програм УГСПЛ.

Організатори:

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Канади в межах проєкту «Голос жінок і лідерство — Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Організатори БО «Легалайф-Україна» за підтримки Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

В заході можна взяти участь виключно за акредитацією.
З питань акредитації прохання звертатися до контактної особи — Наталії Дорофєєвої,[email protected]

Довідково: Благодійна організація «Легалайф-Україна» — це самоорганізація секс-працівників України, які об’єдналися з метою створення сильного стабільного руху здатного впливати на політику та захищати права та інтереси спільноти.

Організація співпрацює з міжнародними партнерами та входить до складу міжнародних мереж секс-працівників SWAN, NSWP. З 2015 року організація забезпечує роботу цілодобової Національної гарячої лінії з метою надання безоплатної правової допомоги секс-працівникам за тел. 050-450-777-4, 067-450-777-4.

Наразі організація ставить собі амбітну мету — змінити закони України та захистити секс-працівників від насильства, скасувавши покарання за секс-працю в Україні.

ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: