Анкара підписала перший експортний контракт на постачання ударного БПЛА Akıncı

25.01.2022 0 By NS.Writer

Турецька оборонна компанія Bayraktar уклала перший експортний контракт на постачання ударних дронів Akıncı, інформує Мілітарний.

Коментуючи підсумки діяльності у 2021 році, голова правління Асоціації оборонних, авіаційних та космічних компаній SAHA Istanbul та генеральний директор компанії Baykar Makina, Халук Байрактар повідомив про перший експортний контракт на постачання турецького важкого ударного БПЛА (безпілотний літальний апарат) Bayraktar Akıncı TİHA, пише Anadolu.

«…Крім того, укладено перший експортний контракт щодо ударного БПЛА Bayraktar Akıncı. Постачання в рамках контракту заплановано на 2023 рік», — сказав Байрактар.

У рамках угоди, компанія Baykar Makina поставить неназваному замовнику самі ударні дрони Akıncı та наземні системи управління ними.

БПЛА Akinci під час перших наземних випробувань Фото: Baykar

Байрактар ​​також зазначив, що БПЛА Bayraktar TB2 успішно налітали 420 тис. годин, контракти на їх закупівлю було укладено з 16 країнами.

Туреччина, у серпні 2021 року, прийняла на озброєння стратегічні ударні дрони Akinci розробки та виробництва компанії Baykar.

Akinci

Дрон комплектується двигунами АІ-450, розробки українського підприємства ДП «Івченко-Прогрес» із Запоріжжя. Минулого літа, вони підняли безпілотний літальний апарат Akinci на висоту у 11 500 метрів. У пресрелізі компанії Baykar вказується, що дрон пробув у повітрі 25 годин 46 хвилин, чим побив рекорд турецької авіації.

БПЛА Bayraktar AKINCI TİHA на випробуваннях. Листопад 2020. Фото: Baykar Machine

Демонстрація прототипу безпілотника Akinci відбулася у 2018-у році, як заявляється він зможе здійснювати політ на висоті 12 200 метрів та нести до 900 кг озброєння на зовнішніх підвіска та до 450 кг під фюзеляжем.

Важкий безпілотник Akinci здійснив перший політ у грудні 2019 року та після того розпочались випробувальні польоти його прототипів за різними програмами.

Перший серійний безпілотний літальний апарат турецького виробництва Akinci здійснив перший політ у травні 2021 року.

Безпілотний літальний апарат Akinci з комплектом озброєння Фото з відкритих джерел

Розмах крил БПЛА Akinci складає 20 метрів, максимальна злітна вага — 4500 кг. Очікуваний час польоту — до 24 годин. Серед номенклатури озброєння Akinci — керовані ракети та бомби, системи радіоелектроної розвідки та боротьби.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: