Американські військові аташе ознайомилися з підготовкою курсантів-авіаторів

05.03.2021 0 By NS.Writer

Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба з візитом відвідали представники військової делегації США, пише armyinform.com.ua.

Основною метою візиту іноземних гостей стало ознайомлення з особливостями підготовки майбутніх офіцерів-авіаторів і спеціалізованою матеріально-технічною базою університету.

— Ми приємно вражені системою освіти, яка впроваджена для підготовки льотних кадрів в Україні. Вона дещо відрізняється від нашої, однак також є ефективною. У стінах цього навчального закладу готують справжніх професіоналів для Повітряних Сил, — зазначив підполковник Ден Ширлінг.

Гості відвідали сучасний комплексний тренажер пілота літака Л-39, а також тренажер вертольота Мі-8. Оглянули спеціалізовані класи, де курсанти вивчають профільні предмети, поспілкувалися з офіцерами-викладачами вишу щодо особливостей навчання й виховання курсантів.

— Ми продемонстрували спроможності нашого університету в підготовці фахівців для Повітряних Сил та інших військових формувань. Під час брифінгу обмінялися досвідом і намітили шляхи подальшої співпраці, яка є необхідною в розвитку нашого навчального закладу, — розповів заступник начальника університету з навчальної роботи полковник Костянтин Васюта.

Наприкінці зустрічі гості відвідали Музей Бойової слави університету й на згадку зробили колективне фото.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: