Bloomberg: американці обмінюють знецінені долари на біткоін

01.08.2020 0 By Chilli.Pepper

Низькодоходні ощадні рахунки в доларах вже не допомагають американцям, повідомляє cointelegraph.

Стаття Bloomberg стверджує, що американці відмовляються  від безпечного долара заради таких спекулятивних активів, як акції, золото та біткоін (BTC).

Високі норми заощаджень, низька доходність

Через блокування COVID-19 рівень особистого заощадження у США є дуже високим. Однак дохідність, яку пропонують фінансові установи на ощадних рахунках, близька до нуля. У той же час активи, такі як біткоін, акції та золото, з березня зробили двоцифрові прибутки. Це робить їх привабливим варіантом для інвесторів.

У статті згадується 28-річний каліфорнієць, який сказав репортерові, що збирається конвертувати свої заощадження у 15 000 доларів, що зберігаються на високоприбутковому ощадному рахунку в Ally Bank, у біткоіни. Він каже, що робить це, тому що очікує довгострокового економічного застою.

Липень був найгіршим місяцем США за десятиліття

Реальність навіть гірша, ніж у статті Bloomberg. Не секрет, що долар стрімко знецінюється у порівнянні з іншими провідними фіатними валютами. Насправді, за даними Financial Times, липень – найгірший місяць для долара за десятиліття.

Не за горами ще один раунд перевірок стимулів, і більшість країн як і раніше страждають від обмежень пандемії COVID-19, тому ця проблема тільки посилиться. Ймовірно, у короткостроковій перспективі у американців, швидше за все, буде більше амортизувальних ордерів, і вони можуть спробувати перетворити свої активи у високоприбуткові активи. Однак такого поняття, як “безкоштовний обід”, не існує. У світі інвестицій висока прибутковість пов’язана з високим ризиком.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: