Агент ГРУ РФ назвав митрополита Іларіона «виродком, який ганьбить Церкву»

25.06.2021 0 By NS.Writer

Агент ГРУ Росії, фігурант бази «Миротворець», Алєксандр Вознєсєнскій вибухнув люттю до глави Відділу зовнішньо-церковних зв’язків РПЦ митрополита Іларіона (Алфеєва), назвавши його «ублюдком і виродком, який ганьбить Церкву». Він заявив про припинення своєї пропагандистської діяльності до відставки Алфеєва. Раніше Вознєсєнскій палко підтримував різного роду фейки від РПЦвУ, зокрема проєкт «Миряни» і навіть закидав прогнози щодо Кіпрської Церкви, які ніколи не справджувались.

Митрополит Іларіон (Алфєєв)

Свій гнівний допис на адресу єрарха РПЦ, проросійський лобіст опублікував у власному Телеграм-каналі, пише df.news.

«Я смиренно терпів брехливі нападки розкольників і єретиків, наклеп і брехню в мою адресу, але я не можу більше займатися міжцерковною аналітикою поки ублюдок, який ганьбить Церкву на посаді глави ВЗЦЗ буде займати цю посаду».

Вознєсєнскій повідомив, що в нього було і раніше бажання припинити свою діяльність, «але його відрадили деякі люди, які вказували, що за їх даними Іларіон буде зміщений в … майбутньому».

Зараз у агента ГРУ немає сил терпіти: «я не хочу і не буду нічого робити для Церкви як структури, якщо це хоч якось може послужити підпорою для такої прогнилої і продажної адміністрації, яка до Церкви вже давно не має за своєю суттю ніякого відношення».

Перепало і екуменічним ініціативам РПЦ. Їх Алєксандр Вознєсєнскій назвав «зневаженням канонів і молитвою з єретиками».

«Зараз багато критикують Варфоломія за те, що він готує унію, але подивіться на Іларіона і його команду — вони з трусів б вистрибнули якби можна було влаштувати унію завтра, і єдине що їм заважає — це те, що переважна більшість Церкви не прийме цієї унії і в разі заяв про унію вони повторять історію лжемитрополити Ісидора. Тому вони відправляють священиків на зустрічі з Папою Римським, проводять різні екуменічні заходи і крок за кроком намагаються змінити мислення віруючих і кліриків, переконуючи їх, що католики не єретики, що вони така ж „Церква-сестра“», — обурився Вознєсєнський.

Він впевнений що митрополит РПЦ Іларіон «довів ВЗЦЗ до повної деградації».

Крім того, Вознєсєнскій визнав програш дипломатії Московської патріархії на зовнішньоцерковній арені. Проросійський писака впевнений, що все почало погіршуватись у 2013 році, а зараз РПЦ постійно програє.

Тепер у стосунках Фанар-Москва, Вселенська патріархія почувається добре і у виграшному становищі, чого не скажеш про РПЦ. «…не бачимо від Іларіона промов про те, що зроблений якийсь прорив з українського питання, чи що йде якийсь розвиток з міжцерковних стосунків, якого не було раніше — ні. Там все стабільно втрачається і погіршується, і тому він (Іларіон, — ред.) мовчить на ці теми, але зате вислужуючись перед владою, Іларіон тільки і говорить про Ковід», — із сумом констатував Вознєсєнскій.

Крім цього агент ГРУ розкритикував ставлення єрарха РПЦ до вакцинації.

«Іларіон, продовжуючи вислужуватися, тепер грубіянить людям, мовляв, не вакцинуються хіба дурні і заявляє про те, що підтримує примусову вакцинацію, що треба вакцинувати не 18, а 118 мільйонів громадян РФ, а тепер приходять повідомлення про те, що братію різних монастирів церковне керівництво примушує до вакцинації. До чого це призведе? Чи підуть в храм ті, хто втратив роботу не бажаючи вакцинуватися? Ні, багато хто з них в храм більше ніколи не підуть, почувши як мудак в митрополичому сані називав їх дурнями і підтримував заходи, в результаті яких вони залишилися без роботи. Тобто багато віруючих в черговий раз підуть з Церкви. І все це завдяки виродку-митрополиту і його команді. Але крім цього, вислужуючи перед владою і примушуючи до вакцинації ченців, вони ще й монастирі зруйнують (в оригіналі стоїть слово „похерять“), і створять зараз ще не одного такого як Романова», — підсумував Вознєсєнскій.

Нагадаємо, Алєксандр Вознєсєнскій («Пасічник», «Бориславський) був замішаний у ситуацію із побиттям у Задудбрівці. Зараз він намагався інформаційно підтримувати проєкт «Миряни», який створювався за лекалами «Жовтих жилетів» у Франції.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: